Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van maandag, 10 november 2003.

Bijschriftmaandag, 10 november 2003

Koning David

Hij heeft het wel bont gemaakt, koning David.

Cultuurmaandag, 10 november 2003

Verrassend slot van 25ste filmfestival

Leeuwarden - Overwegend blije mensen liepen er zondag rond. Op de slotavond van het 25ste Noordelijk Film Festival (NFF) in De Harmonie in Leeuwarden bleek dat het aantal bezoekers nog nooit zo groot was geweest.

Cultuurmaandag, 10 november 2003

CBMF strooit met eerste prijzen op najaarsconcours

Concoursen hebben altijd verrassende uitslagen. Prognoses in de wandelgangen zijn vaak niet in overeenstemming met de uitslagen van de jury. Die beoordeelt met de partituur voor zich en in de breedte met het geven van punten op meerdere rubrieken.

Cultuurmaandag, 10 november 2003

Ontwapenende musical ‘De Tovenaar van Oz’

‘Op zoek naar iets dat je eigenlijk al hebt’ is de kern van de musical De Tovenaar van Oz . De uit ruim veertig personen bestaande cast van de Stichting Jeugd Musical Amsterdam trad zaterdagmiddag in het Posthuis Theater te Heerenveen voor een zeer enthousiast en jeugdig publiek op met deze legendarische musical.

Hoofdartikelmaandag, 10 november 2003

Satire over de koningin…

‘Uiting waarin persoon of toestand bespottelijk wordt gemaakt’. Dat is onder meer de betekenis van het begrip satire, volgens Van Dale. Het begrip heeft actualiteit gekregen door uitingen van minister-president Balkenende, naar aanleiding van satirische uitingen over de koningin. Volgens de premier moet er terughoudendheid worden betracht bij het maken van ‘grappen en grollen’ rondom leden van het Koninklijk Huis.

Regiomaandag, 10 november 2003

Aanpak Friese zwartrijders lijkt succesvol

Leeuwarden - De harde aanpak van notoire zwartrijders in Friese treinen lijkt succesvol. Elf van de vijftien geregistreerde zwartrijders reist na een waarschuwing voortaan met een treinkaartje. Twee zwartrijders kregen een treinverbod opgelegd; een van hen stond vandaag voor de rechter.

Regiomaandag, 10 november 2003

Stadswacht minder de straat op

Leeuwarden - Stadswachten zullen vanaf volgend jaar alleen nog op donderdag, vrijdag en zaterdag surveilleren in de Leeuwarder binnenstad. Dat stelt het college vandaag voor aan de Leeuwarder raad. Burgemeester en wethouders willen 30 van de 54 stadswachten behouden. Het college garandeert dat er geen gedwongen ontslagen vallen.

Regiomaandag, 10 november 2003

Vooral kitsch in Friese huiskamer

Leeuwarden – De Friese huiskamers staa n vooral vol met kitsch. Tenminste, als je moet afgaan op de taxatiedag die zaterdag bij het kringloopbedrijf Estafette in Leeuwarden werd gehouden. Het merendeel van de gebrachte voorwerpen had vooral een decoratieve waarde. Toch was er een grote topper: een beeld uit de Jugendstilperiode ter waarde van tienduizend euro.

Regiomaandag, 10 november 2003

Zonder oversteken veilig spelen

Kollumerzwaag - Het klimrek, de schommel en de zandbak staan nog maar twee weken op het veldje aan de J. Vogelzangstrjitte in Kollumerzwaag, maar de kinderen van de wijk Raadsherenlân hebben ze al goed ontdekt.

Regiomaandag, 10 november 2003

Gerardus durft weer aan morgen te denken

Leeuwarden – Maandenlang leefde hij op straat. Samen met een vriend in een auto door heel Nederland. Hij leefde van dag tot dag, aan een toekomst dacht hij niet. Dat is nu anders. Sinds deze maand woont Gerardus Dikland (18) in het jongerenhuis van de maatschappelijke opvang De Terp in Leeuwarden. Gerardus durft weer aan morgen te denken, aan zijn toekomst. ,,Als ik hier niet terecht was gekomen, had ik nu nog op straat geleefd’’, vertelt hij.

Geloof & Kerkmaandag, 10 november 2003

‘Kleine boeren gaan massaal kapot’

Amsterdam – In de schaduw van de moderne economie dreigen kleine boeren massaal kapot te gaan. Niet alleen ver weg in een land als India, maar ook in de ‘nieuwe landen’ van het grotere Europa, én dichtbij, in Nederland. Er hangt ons een sociale ramp boven het hoofd die zijn weerga niet kent.

Geloof & Kerkmaandag, 10 november 2003

Ontmoeting als uitgangspunt

Leeuwarden – Geloofsgemeenschappen en politiek moeten samen werken aan een samenleving waar een ieder tot zijn recht komt. Zowel allochtoon als autochtoon. Op eenzelfde wijze waarop gelovigen en politiek in de jaren tachtig ten strijde trokken tegen de kernwapens. Dat betoogde PvdA-Statenlid Janny van der Molen zaterdag in Leeuwarden.

Geloof & Kerkmaandag, 10 november 2003

Alsnog arbitragezaak in ‘kwestie Easterein’

Leeuwarden – De poging om tot een schikking te komen in het geschil tussen ds Hindrik Zijlstra en de kerkenraad van de Samen-op-Weggemeente Easterein is stukgelopen. Er volgt nu een arbitragezaak waarbij een commissie een bindende uitspraak zal doen in de ‘kwestie Easterein’.

Sportmaandag, 10 november 2003

Harkemase Boys in zware dip

Harkema – Hij wreef even in zijn ogen. Lieuwe Boonstra kon het zich amper voorstellen. Een wedstrijd tegen Harkemase Boys op hoofdklasseniveau zonder tegenstander. De speler van Oranje Nassau baadde in weelde en vonniste de Harkemaster met twee treffers. ,,De back sloot niet aan en de middenvelder stond voorin’’, aldus Boonstra.

Sportmaandag, 10 november 2003

Zure gezichten met dank aan Bert Zuurman

Heerenveen – Na drie nederlagen op rij slaagde SC Heerenveen er zaterdag tegen hekkensluiter FC Zwolle opnieuw niet in tot winst te komen. Het lelijke eendje van de eredivisie haalde een lelijke streep door de intenties van de Friezen. In blessuretijd zorgde de in Heerenveen woonachtige oud-speler Bert Zuurman met de gelijkmaker voor zure gezichten.

Sportmaandag, 10 november 2003

Saamhorigheid troef in Stobbegat

Vegelinsoord – Een damesteam is doorgaans het ondergeschoven kindje bij een amateurclub. Het vreemdelingenlegioen van FFS (Fuotbal Feriening Stobbegea), de dames 1, speelt tweede klas en is daarmee het paradepaardje van de club.

Sportmaandag, 10 november 2003

Nijland – Zeerobben had een mooi gaatje kunnen slaan met de nummer laatst Nijland, maar kreeg het verschil op het speelveld niet over de doellijn. Zo was de één tevreden en de ander ontevreden met het behaalde punt.

Sportmaandag, 10 november 2003

‘Hoe moet de club eigenlijk gaan heten?’

Leeuwarden - Het onderzoek naar een fusie tussen de voetbalverenigingen Blauw Wit’34 en Leeuwarder Zwaluwen is in volle gang. Vrijdagavond was er bij beide verenigingen een ledenvergadering waarbij tekst en uitleg werd gegeven over de vorderingen. De dag erna stond de Leeuwarder derby tussen de eersteklassers op het programma. De wedstrijd en de vergaderingen verliepen in een gemoedelijke sfeer.

Sportmaandag, 10 november 2003

Rozendaal bij de ‘honderd’

Heerenveen – Miel Rozendaal werd de honderdste winnaar van een schaatsmarathon voor A-rijders in Heerenveen. De schaatser uit Warmenhuizen liet zondagmiddag op het ijs van Thialf zien dat hij een na een geslaagd avontuur op de langebaan weer helemaal terug is.

Sportmaandag, 10 november 2003

Stroetinga onderuit in marathon Groningen

Groningen – De Fransman Cédric Michaud won zaterdagavond de schaatsmarathon in Groningen. Jan Maarten Heideman pakte met de tweede plaats in de sprint van het peloton de leiding in het klassement. En dat ging ten koste van Arjan Stroetinga uit Oldeberkoop.

Weermaandag, 10 november 2003

Ruimte voor zon

Vandaag beginnen we met bewolking, maar geleidelijk komt deze middag de zon er meer bij. Morgen hebben we meer ruimte voor zon, bij een temperatuur die komt te liggen rond 8 graden. De wind komt uit het oosten tot zuidoosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties