Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 10 januari 2017.

Hoofdartikeldinsdag, 10 januari 2017

Onderbuik versus ideologische blindheid

De Belgische liberaal Guy Verhofstadt heeft zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van het Europees Parlement. Hij wil de sociaaldemocraat Martin Schulz opvolgen, die is teruggekeerd naar de politiek in Duitsland. Verhofstadt is een uitgesproken federalist: hoe meer Europa, hoe beter. Het is veelzeggend dat deze pleitbezorger van een Verenigde Staten van Europa steun krijgt uit onverwachte hoek. De Britse eurosceptische politicus Nigel Farage, die met zijn UKIP ervoor gezorgd heeft dat Groot-Brittannië uit de Europese Unie stapt, ziet een voorzitterschap van Verhofstadt als de snelste manier om de door hem gewenste val van het Europees Parlement (EP) tot stand te brengen.

Sportdinsdag, 10 januari 2017

Lieuwe Westra: zorgen én bewondering

Zij die de man uit Tijnje de laatste maanden spraken, hoorden een opgewekt mens. Het ging beter, zei hij, sinds hij begin september voor een monsterlijk lange trainingsstage naar Spanje was vertrokken. Heus, conditioneel was hij nog niet de oude. Die depressie had hem tijdens de zomer dagenlang in bed gehouden. Ga je niet beter van fietsen. Maar de Spaanse zon en zijn overstap van het kille Astana naar de warme Wanty-ploegen hadden de bravoure doen terugkeren. Lieuwe Westra wilde nog één keer laten zien wie Lieuwe Westra is, zei Lieuwe Westra. 'Ze´ zouden hem niet klein krijgen. Het herstel had tijd nodig, maar stiekem wilde hij er tijdens de vorig jaar door hem gewonnen Driedaagse De Panne weer staan. Meevaller was de test begin december met provinciegenoot Jenning Huizenga op de wielerbaan van Alkmaar. Een aerodynamischere tijdrithouding zou de Fries per vijftig kilometer chronorace een minuut winst op kunnen leveren.

Sportdinsdag, 10 januari 2017

Noors toptalent Odegaard naar sc Heerenveen

Leeuwarden - De kans is groot dat algemeen directeur Luus Eisenga van sc Heerenveen vanavond tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie van de club het Noorse toptalent Martin Odegaard aan het grote publiek zal presenteren. Al wekenlang zong de naam van de achttienjarige middenvelder, die twee jaar geleden een zesjarig contract tekende bij Real Madrid, rond in relatie tot de Friese eredivisionist. Vandaag lijkt het er dan toch van te gaan komen. Odegaard zal voor anderhalf jaar worden gehuurd door Heerenveen.

Sportdinsdag, 10 januari 2017

De erevoorzitter en zijn club. Wat is de waarheid?

Op het toilet in huize Jorna heeft enige tijd een krantenstukje van journalist Peter de Waard gehangen. In 'de kwestie´ geeft de columnist van de Volkskrant antwoord op de vraag: kan de papieren krant herrijzen? En, beste mede-krantenlezers, jawel: er is hoop. Maar op één voorwaarde, zo meent de auteur. Onzin uit de krant houden!


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties