Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 10 januari 2015.

Regiozaterdag, 10 januari 2015

Cartoonist: iedereen is de laatste tijd zó schijterig

Leeuwarden - ,,Jongen, jongen, jongen, wat ben je toch arm van geest als je geen antwoord weet op een cartoon." Dat dacht cartoonist Gerco van Beek (54) uit Leeuwarden nadat hij over de moordaanslag bij het tijdschrift Charlie Hebdo had gelezen. Zo ontstond de cartoon die hij maakte voor de aan de VARA gelieerde website Joop.nl. Daarop staat een als zwarte ninja vermomde, bewapende jihadstrijder in een plas bloed met de tekst 'satire is géén oplossing' en daarboven de kop: 'Wraak van de humorlozen'.

Regiozaterdag, 10 januari 2015

Fryslân herdenkt zeventig jaar bevrijding groots

Leeuwarden - Voor het eerst in jaren wordt de provinciale dodenherdenking op het Wilhelminaplein (Nieuw-Zaailand) in Leeuwarden gehouden. Dat maakten commissaris van de Koning John Jorritsma, burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden en Jorrit Volkers van het Befrijdingsfestival gisteren bekend tijdens een presentatie in het Fries Museum.

Regiozaterdag, 10 januari 2015

Jorritsma legt nadruk op vrijheid in rede

Leeuwarden - ,,De eerste week van dit jaar zal tot in lengte van jaren in onze ziel gegrift blijven. De aanslag in Parijs was een aanslag op één van de belangrijkste verworvenheden van onze westerse maatschappij: de vrijheid van meningsuiting. Anders kunnen we het niet zien."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties