Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 10 januari 2013.

Cultuurdonderdag, 10 januari 2013

Nieuwe naam Cultuur Kwartier Festival

Sneek | Het Cultuur Kwartier Festival in Sneek gaat verder onder de naam Vers! Dat heeft een woordvoerster van Cultuur Kwartier Sneek en stichting Vrienden van de Bogerman Bigband gisteren gemeld.

Cultuurdonderdag, 10 januari 2013

Iepenloftspul Dronryp zoekt nieuwe regisseur

Dronryp | Het bestuur van Iepenloftspul Dronryp is op zoek naar een regisseur voor het iepenloftspul van 2014. Dat heeft de organisatie gisteren gemeld.

Cultuurdonderdag, 10 januari 2013

Ruim 250 jongeren willen auditie doen

Leeuwarden | Ruim 250 jongeren hebben zich tot nu toe aangemeld voor de audities voor De keet, de nieuwe Friestalige dramaserie van Omrop Fryslân en Tryater. Aanmelden kon eigenlijk tot 5 januari, maar die periode is verlengd tot 14 januari, aldus een woordvoerder.

Cultuurdonderdag, 10 januari 2013

28 Friese jongeren naar Christina Concours

Leeuwarden | Aan de regionale selecties voor het Prinses Christina Concours 2013 doen dit jaar 28 Friese jongeren mee. Dat heeft een woordvoerster van het festival gisteren gemeld.

Economiedonderdag, 10 januari 2013

Gevelmaker Kloosterman na verlies opdrachten onderuit

Heerenveen | De rechtbank Noord-Nederland heeft Kloosterman Geveltechniek in Heerenveen failliet verklaard. Na verlies van twee grote opdrachtgevers en het inkrimpen van de kredietmogelijkheden door de bank, kon het bouwbedrijf het niet langer volhouden. Bij Kloosterman werken ongeveer veertig mensen. CNV-bestuurder Frans Strolenberg hoopt van harte op een doorstart. ,,Het is een fijn bedrijf met uitstraling, kennis en goede mensen. Het zou doodzonde zijn als dat verloren gaat.” Kloosterman deed projecten door heel Europa, en had eerder ruim honderd mensen in dienst.

Economiedonderdag, 10 januari 2013

Staking brengt uitstel gedwongen ontslagen bij Feenstra Verwarming

Heerenveen | Bij Feenstra Verwarming in Heerenveen vallen tot 1 oktober geen gedwongen ontslagen. Dat geeft de vakbonden meer tijd om werknemers onder te brengen in andere functies binnen het bedrijf of daar buiten. De vestiging in Heerenveen sluit eind dit jaar. Eerder wilde de directie van de installateur het ontslagverbod tot 1 juli laten lopen. Na de staking dinsdag bereikten de partijen een nieuwe afspraak. Pas als er minder dan 20 van de 125 werknemers dit jaar geen ander werk heeft, mag Feenstra overgaan tot gedwongen ontslagen.

Economiedonderdag, 10 januari 2013

Fors meer passagiers voor Groningen Airport Eelde

Eelde | Met de komst van nieuwe lijndiensten naar Europese bestemmingen is het aantal passagiers voor vliegveld Eelde flink omhoog gegaan. In 2012 werden 208.660 mensen vervoerd, een stijging op jaarbasis van 40 procent.

Economiedonderdag, 10 januari 2013

Kozijnen De Vries werden te duur

Gorredijk | In de bouwsector wordt op dit moment op elke cent gelet. Aannemers concurreren op prijs en kiezen daarom voor producten die daarbij passen. Het is een trend die er mede voor heeft gezorgd dat De Vries Kozijnen in Gorredijk failliet is gegaan. Het bedrijf acteerde in het hogere prijssegment.

Hoofdartikeldonderdag, 10 januari 2013

Solidariteit en de dure zorgsector

Er is de afgelopen dagen nogal wat politieke commotie ontstaan over de suggestie van het Centraal Planbureau (CPB) om het basispakket in de zorg te verkleinen. Het CPB vindt dat de solidariteit in het Nederlandse zorgstelsel onder druk komt te staan. Achtergrond daarvan is dat hoogopgeleiden minder gebruikmaken van zorg dan laagopgeleiden, terwijl de eersten steeds meer moeten bijdragen aan de zorgkosten van anderen. En dat terwijl de zorgkosten in de toekomst dramatisch zullen stijgen. Mogelijke oplossingen voor dit probleem zijn het inperken van het basispakket of het vragen van een hogere eigen bijdrage.

Regiodonderdag, 10 januari 2013

Veel ambities, weinig budget voor duurzaamheid

Leeuwarden | De gemeente Leeuwarden heeft van de Friese gemeenten het beste beleid op het terrein van duurzame energie. Ook Dantumadiel, Heerenveen, Smallingerland, Dongeradeel en Ferwerderadiel onderscheiden zich op dit punt. Dat blijkt uit het rapport Gemeentelijk beleid. Duurzame energie in Friesland in kaart gebracht, opgesteld in opdracht van de Friese Milieu Federatie (FMF).

Regiodonderdag, 10 januari 2013

Watersportbeurzen nog niet onder druk

Crisis of niet, de deelname van het Friese bedrijfsleven aan de grootste Europese watersporttentoonstelling in Düsseldorf is nog nooit zo groot geweest, meldt Albert Hendriks van promotiebureau Friesland Holland. Vergeleken met vorig jaar is er sprake van 10 procent groei.

Regiodonderdag, 10 januari 2013

Sloopwerf is toch welkom in de haven van Harlingen

Harlingen | Er komt mogelijk toch een scheepsrecyclingsbedrijf in de haven van Harlingen. De Harlinger gemeenteraad adviseerde gisteravond het college van B en W de negatieve grondhouding ten opzichte van de vestiging van een dergelijk bedrijf los te laten.

Regiodonderdag, 10 januari 2013

Fryslân had te weinig regie bij grondbeleid

Leeuwarden | De provincie Fryslân heeft lange tijd bestuurlijk en ambtelijk te weinig controle gehad op de verwerving van gronden die nodig waren voor de aanleg van infrastructurele projecten. Dat is een van de conclusie van het rapport van adviesbureau Berenschot, dat het grondbeleid van de provincie in de afgelopen jaren onderzocht.

Geloof & Kerkdonderdag, 10 januari 2013

Betekenis huwelijk is breed debat waard

In Nederland zijn de reacties op de uitspraken van paus Benedictus XVI over het belang van het huwelijk voor de samenleving voorspelbaar: verontwaardiging en zich laten uitschrijven.

Geloof & Kerkdonderdag, 10 januari 2013

Schuren naar het beeld van Jezus

Een volgeboekte studiedag in Kampen over spirituele vorming, illustreert een zoektocht naar verdieping van geestelijk leven. ,,Nu de kerk steeds meer een kleine minderheidskerk is, ontstaat een verlangen naar vitaal christelijk leven”, aldus ds. Lex Boot.

Geloof & Kerkdonderdag, 10 januari 2013

Crisis werkt door bij actie Kerkbalans

Protestantse gemeenten merken de gevolgen van de crisis. In zes op de tien gemeenten kwam minder geld binnen voor Kerkbalans. Vandaag begint de actie voor 2013.

Sportdonderdag, 10 januari 2013

Kramer voelt de hete adem van Blokhuijsen

Heerenveen | Sven Kramer gaat vanaf morgen in Thialf op de EK allround op jacht naar een nieuw record. Met een zesde Europese titel komt de Heerenvener op gelijke hoogte met zijn illustere voorganger Rintje Ritsma.

Sportdonderdag, 10 januari 2013

Voor Westra mag het spel gaan beginnen

Amsterdam | Lieuwe Westra geeft graag een ronkend vervolg aan zijn geslaagde wielercampagne van 2012, maar waakt ervoor allerlei concrete beloften te doen. ,,Natuurlijk zit een koers als Parijs-Nice in mijn achterhoofd, maar het is me niet alleen te doen om daar goed te rijden”, zo zei de wielrenner uit Tijnje gisteren in Amsterdam bij de presentatie van het team in het Amsterdamse filmmuseum Eye.

Sportdonderdag, 10 januari 2013

Groenendijk ziet Cambuur niet zitten

Leeuwarden | Alfons Groenendijk heeft bedankt voor het trainerschap bij SC Cambuur. Dat heeft de huidige trainer van de beloften van Ajax de Leeuwarder club gisteren laten weten.\

Sportdonderdag, 10 januari 2013

Marjon Visser (LDODK) in selectie Oranje

Gorredijk | Bondscoach Jan-Sjouke van den Bos heeft Marjon Visser toegevoegd aan de selectie voor het Nederlands team. Het is de eerste keer dat de korfbalster van LDODK een uitnodiging heeft gekregen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties