Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 10 januari 2004.

Bijschriftzaterdag, 10 januari 2004

Rustdag

‘Wie niet werkt, zal niet eten’, schrijft de economie voor, maar de bijbel zegt: ‘wie niet rust, kan niet werken’.

Cultuurzaterdag, 10 januari 2004

Unieke iconen uit privé-collecties te zien

Utrecht – In Museum Catharijneconvent in Utrecht is een tentoonstelling geopend met ruim honderd iconen uit privé-collecties. De expositie Ikonen: het Goddelijke verbeeld toont kunstwerken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek. Bijzonder is dat alle objecten van Nederlandse verzamelaars afkomstig zijn.

Cultuurzaterdag, 10 januari 2004

Berneboekesjuery kiest mooiste Friestalige boek

Leeuwarden - Kinderen van de bovenbouw van de basisschool kunnen weer een stem uitbrengen op hun favoriete Friestalige boek. Dat heeft de Stichting It Fryske Boek vrijdag gemeld. De kinderen kunnen van februari tot juni onder de noemer de Fryske Berneboekesjuery bepalen wat het mooiste boek is. Het gaat om boeken die in de afgelopen drie jaar zijn uitgegeven.

Hoofdartikelzaterdag, 10 januari 2004

De verdwenen engelen…

Het zit in de lucht, de aandacht voor engelen. De promotie van de hervormde theoloog dr L. F. de Graaff over het verdwijnen van de engelen uit theologie en kerk móest er, bij wijze van spreken, wel komen.

Regiozaterdag, 10 januari 2004

Minima nog

Leeuwarden - Mensen met een bijstandsuitkering krijgen voorlopig geen duidelijkheid over hun financiële toekomst. De Friese gemeenten zijn nog druk bezig in te spelen op de Wet Werk en Bijstand die op 1 januari van kracht is geworden.

Regiozaterdag, 10 januari 2004

‘Kleine school is juist goed’

Spannum – Het is onterecht dat de kleine scholen op het platteland de schuld krijgen van de achterstand van Friese leerlingen. De kleinschaligheid is juist positief voor leerlingen, vinden Friese dorpsscholen zelf. Zij reageren hiermee op de oproep van burgemeester De Jonge van Heerenveen tot een discussie over concentratie van scholen.

Regiozaterdag, 10 januari 2004

Zwembad of sporthal dicht in Littenseradiel

Wommels – De toekomst van het zwembad in Wommels en de sporthal in Easterein is nog steeds onzeker. Het college van burgemeester en wethouders van Littenseradiel geeft aan dat het een onmogelijke opgave is om beide voorzieningen overeind te houden. De gemeente Littenseradiel staat aan de vooravond van een nieuwe bezuinigingsronde.

Regiozaterdag, 10 januari 2004

Antilliaans duo hoort 20 en 12 jaar eisen

Leeuwarden – Officier van justitie J. Stoffels heeft gisteren tegen een 24-jarige Leeuwarder twintig jaar gevangenisstraf gevorderd en tegen een even oude stadgenoot twaalf jaar cel met terbeschikkingstelling (tbs) met dwangverpleging.

Geloof & Kerkzaterdag, 10 januari 2004

Prior Karmelorde opent Titus Brandsma Museum

Bolsward – Het nieuwe Titus Brandsma Museum in Bolsward wordt op zaterdag 24 januari geopend door pater Joseph Chalmers. Chalmers is prior-generaal (de hoogste functionaris) van de internationale Karmelorde, de orde waar Titus Brandsma toebehoorde.

Geloof & Kerkzaterdag, 10 januari 2004

Responz zoekt naar alternatieve geldbronnen

Utrecht - De rooms-katholieke jongerenorganisatie Responz wordt voorlopig niet opgeheven. Dat benadrukt woordvoerder Annemarie Latour. ,,De subsidiestop door VWS is vrijwel definitief, maar staf en bestuur doen nu onderzoek naar alternatieve bronnen van financiering. We bekijken met verschillende partijen wat haalbaar en wensbaar is voor de financiële toekomst van de organisatie.”

Geloof & Kerkzaterdag, 10 januari 2004

‘Midden PKN moet meer smoel krijgen’

Doorn - Het midden van de nieuwe Protestantse Kerk in Nederland (PKN) heeft te weinig ‘smoel’. De predikantenbeweging Op Goed Gerucht wil daar verandering in brengen met de vrijdag in Doorn gepresenteerde bundel Pamflettheologie . Die moet, na de definitieve eenwording van de drie PKN-kerken per 1 mei, de middengroep helpen om krachtig en samenhangend op te treden.

Sportzaterdag, 10 januari 2004

Wieteke Cramer doet iedereen versteld staan op het EK

Heerenveen - Wieteke Cramer weet nog steeds niet waar haar grenzen liggen. Zoveel werd vrijdagavond duidelijk bij de opening van het Europees kampioenschap allround. De 22-jarige schaatsster die Lemmer verruilde voor Heerenveen, deed dertienduizend toeschouwers en zichzelf versteld staan met een zilveren medaille en een persoonlijk record op de 500 meter. ,,Ik hie der sa op hope dat it goed gean soe. Mar dat ik dit kampioenskip drekst ûnder de fjirtich sekonden iepenje soe, dêr doarst ik allinnich noch mar fan te dreamen’’, zei ze na haar 39,53 op de sprint.

Sportzaterdag, 10 januari 2004

Rose volgt Verbeek naar Heerenveen

Heerenveen - SC Heerenveen heeft zich voor het komende seizoen verzekerd van de diensten van Yuri Rose. De 24-jarige aanvaller van Heracles Almelo beschikte over een aflopende verbintenis bij de club uit de Gouden Gids divisie.

Weerzaterdag, 10 januari 2004

Opklaringen

Vandaag zijn er enkele opklaringen en waait er een matige westen tot zuidwestenwind. Het wordt vandaag 7 graden. Morgen wordt het een grijze en regenachtige dag. Daarbij wordt het met 9 of 10 graden wel zeer zacht voor de tijd van het jaar. Zie verder pagina 13


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties