Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 1 oktober 2014.

Economiewoensdag, 1 oktober 2014

Oenema Transport vraagt faillissement aan

Heerenveen - Oenema Transport BV uit Heerenveen heeft faillissement aangevraagd. Een doorstart is niet mogelijk. Met het faillissement zitten 35 werknemers zonder emplooi.

Hoofdartikelwoensdag, 1 oktober 2014

Wie helpt de mensen zonder 'eigen kracht'?

Iedere dag komt 1 januari 2015 dichterbij: de dag waarop de drie decentralisaties (zorg, werk en inkomen) naar de gemeenten ingaat. Die zijn in staat van opperste opwinding om te zorgen dat met name in de zorg niemand tussen wal en schip valt. Ondanks grote inspanningen van ambtenaren en bestuurders durft niemand te garanderen dat er niemand buiten de boot valt. De meeste aandacht gaat uit naar zorg, op het oog zijn in die sector de meest kwetsbare mensen te vinden.

Regiowoensdag, 1 oktober 2014

Transitie is noodzakelijk voor goede zorg

Leeuwarden - De transitie van de jeugdzorg naar de gemeente is noodzakelijk. Dat vindt Tom van Yperen, bijzonder hoogleraar monitoring en innovatie zorg voor jeugd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij zei dat gisteren tijdens het Café van de Kleine Wetenschap van de UCF in het Oranje Bierhuis. Het aanbod is nu te versnipperd, er zijn teveel partijen verantwoordelijk en het systeem heeft een 'perverse prikkel', aldus Van Yperen. Want gemeenten die de preventie en eerstelijns hulp verwaarlozen - nu al een gemeentelijke verantwoordelijkheid - zorgen voor een hoge kostenpost bij de gespecialiseerde zorg. Iets waar zij financieel niet verantwoordelijk voor zijn. Andersom geldt hetzelfde: gemeenten die veel geld in preventie investeren besparen de professionele zorgkosten maar zijn zelf meer geld kwijt. ,,Een op de zeven kinderen krijgt nu een of andere manier hulp. Bij ongewijzigd beleid is dat straks een op de vier kinderen."

Regiowoensdag, 1 oktober 2014

Smallingerland legt miljoenen extra klaar

Drachten - De directie van schouwburg De Lawei kan verder in de zoektocht naar een nieuw bouwbedrijf. De gemeenteraad van Smallingerland stelde gisteren 3,7 miljoen euro beschikbaar, het bedrag dat nodig zou zijn om het gestagneerde bouwproject weer op gang te helpen. De vier coalitiepartijen (PvdA, ChristenUnie, SP en D66) stemden in met het voorstel van het college. De oppositie vond dat de raad te weinig informatie had om nu een besluit te kunnen nemen, maar kreeg geen steun van de coalitiepartijen.

Regiowoensdag, 1 oktober 2014

ChristenUnie hekelt prostitutiebeleid

Leeuwarden - Een groep van vijftien prostituees op de Weaze valt dankzij het college van B en W in de handen van een seksexploitant. Dat stelt Frits Rijpma, fractievoorzitter van de ChristenUnie.

Sportwoensdag, 1 oktober 2014

Column Jelle ten Rouwelaar: Trajectcontrole A2 is ook een blunder

O, wat heb ik mezelf dit weekeinde gepijnigd. Twee keer ging ik in de fout tijdens onze wedstrijd tegen Ajax. Wel twintig keer keek ik die blunders terug. Bij Studio Sport, in de uitzendingen van FOX en tijdens de terugblik bij NAC: keer op keer dwong ik mezelf te bekijken hoe ik die bal tussen mijn benen door liet glippen. Vroeger durfde ik mijn eigen duels niet terug te zien op televisie, maar inmiddels weet ik dat je wel moet reflecteren om beter te worden. Van een keer in de spiegel kijken, wordt niemand slechter.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties