Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 1 oktober 2013.

Economiedinsdag, 1 oktober 2013

Inkomenssteun boeren moet deels naar groenprojecten

Leeuwarden | 110 miljoen euro uit het Europees fonds voor inkomenssteun aan boeren zou moeten worden geïnvesteerd in plattelandsontwikkeling. Een aantal natuur- en milieu-organisaties, waaronder Natuurmonumenten, de koepel waar It Fryske Gea onder valt en Landschapsbeheer, willen dat Nederland zijn vrije bestedingsruimte in het budget voor inkomenssteun investeert in projecten die leiden tot vergroening van het landschap en vergroting van de biodiversiteit.

Hoofdartikeldinsdag, 1 oktober 2013

Overheid wil graag meer boetes uitdelen

Veel mensen met een auto hebben een hekel aan de parkeerautomaat in steden en dorspkernen. Ze hebben het gevoel dat de parkeertarieven vooral fungeren als manier om de automobilist geld uit de zak te kloppen. De opbrengsten van de parkeerautomaten worden naar hun besef al lang niet meer gebruikt voor regulering van het autoverkeer, maar vooral als extra bron van inkomsten. De werkelijkheid van bestuurlijke besluiten geeft hen gelijk. Niet alleen parkeergelden, maar ook accijnzen en boetes worden beschouwd als welkome en structurele inkomstenbron voor gemeenten en rijk.

Regiodinsdag, 1 oktober 2013

Koudumer beantsje is gered

Koudum | De toekomst van het Koudumer beantsje is veiliggesteld. De groentetelers Sietze en Betsy van der Wal uit Koudum hebben voor hun kwekerij opvolgers gevonden. Daan Trimpe en zijn vriendin Stefanie Hoekstra uit Oudega (W) nemen het bedrijf op 1 januari 2014 over.

Regiodinsdag, 1 oktober 2013

Rijk wil ingrijpen in veerbotenruzie Waddeneilanden

Harlingen | Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu gaat onderzoeken of de afvaarten van de Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) naar het Waddeneiland beperkt kunnen worden. Dat schrijft de staatssecretaris in een brief aan de Tweede Kamer.

Regiodinsdag, 1 oktober 2013

Denk nooit dat jou in het verkeer niets kan overkomen

Lydia Kroon (35) uit Franeker verloor haar dochter Femke (13) bij een verkeersongeval. Vandaag vertelt ze erover tijdens de aftrap van de Friese Fiets APK-campagne, in de hoop jongeren bewust te maken van de gevaren in het verkeer.

Geloof & Kerkdinsdag, 1 oktober 2013

Nationale Synode houdt Twitterdebat

Dordrecht | De Nationale Synode in Dordrecht houdt op vrijdag 25 oktober een Twitterdebat. EO-presentator Andries Knevel leidt het debat. Via Twitter (@nationalesynode) kan iedereen in de kerk mee debatteren.

Geloof & Kerkdinsdag, 1 oktober 2013

China: tolerantere houding naar religie

Peking | De Chinese president Xi Jinping wil dat de regerende Communistische Partij zich toleranter opstelt jegens traditionele religies. Die kunnen volgens hem helpen een moreel vacuüm te vullen, aldus bronnen rond het staatshoofd van het land dat officieel al bijna 65 jaar het communisme aanhangt.

Sportdinsdag, 1 oktober 2013

Zeinstra en Steegstra in de Champions League

Leeuwarden | De assistent-scheidsrechters Erwin Zeinstra (Dronryp) en Hessel Steegstra (Sneek) zijn morgenavond actief in de Champions League. Zeinstra assisteert scheidsrechter Björn Kuipers langs de lijn bij het duel in groep D tussen Manchester City en Bayern München. Steegstra debuteert in het kampioenenbal als vierde man bij arbiter Bas Nijhuis. Die is aangesteld voor het duel tussen CSKA Moskou en Victoria Pilsen, dat wordt gespeeld in Sint-Petersburg.

Sportdinsdag, 1 oktober 2013

Belofteteam Heerenveen onderuit bij koploper NEC/FC Oss

Nijmegen | Het belofteteam van sc Heerenveen heeft gisteravond de uitwedstrijd tegen Jong NEC/FC Oss met 2-0 verloren. Na een 0-0 ruststand moest de formatie van trainer Marco Roelofsen zich na de hervatting voor de tweede keer dit seizoen gewonnen geven. Het was uitgerekend oud-Heerenveenspeler Geert-Arend Roorda die de koploper van divisie A op voorsprong bracht. Yoeri Loen bepaalde vanaf de strafschopstip de eindstand op 2-0, de vierde zege voor NEC/FC Oss.

Sportdinsdag, 1 oktober 2013

Recensie | Corners moet je kort nemen: eyeopener voor iedereen

In de voetbalsport is de analist een vertrouwd gezicht geworden. Minder bekend is dat er bedrijven zijn die er een sport van hebben gemaakt alles in kaart te brengen. Die statistische informatie is inmiddels gemeengoed geworden in de wereld van de topsport. Met uitzondering van het voetbal. In het boek Corners moet je kort nemen laten de auteurs Chris Anderson en David Sally aan de hand van gedegen onderzoek zien dat er heel nuttige en bruikbare informatie uit die statistieken te halen is.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties