Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 1 oktober 2011.

Economiezaterdag, 1 oktober 2011

Aardappeloogst is over enkele dagen afgerond

Leeuwarden - Met nog enkele dagen te gaan, is de oogst van aardappelen achter de rug. Met het droge weer van de afgelopen week hebben boeren in een week tijd ongeveer een kwart van de totale hoeveelheid pootaardappelen van dit jaar binnen kunnen halen. ,,Dinsdag zal alles uit de grond zijn”, verwacht woordvoerder Jan Hoogenboom van aardappelhandelshuis HZPC in Joure.

Hoofdartikelzaterdag, 1 oktober 2011

De kerkverlating en het eigen leven

Veel jongeren verlaten de kerk. De grote kerken, bijvoorbeeld de Protestantse Kerk en de Rooms-Katholieke Kerk, kennen het verschijnsel al lang; nu krijgen ook de kleinere protestantse kerken er mee te maken. Bijvoorbeeld de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt). Ongeveer duizend jongeren per jaar verlaten deze voorheen hechte geloofsgemeenschap.

Regiozaterdag, 1 oktober 2011

Zorgen politie om fraude met vrachtwagens

Leeuwarden - De politie Fryslân wil vaker transport- en milieucontroles houden om het aantal overtredingen van (bazen van) vrachtwagenchauffeurs terug te dringen. ,,We houden al regelmatig controles, en de milieupolitie doet ook steekproefgewijze inspectie, maar nu gaan we drie keer per kwartaal controles langs de snelweg houden”, aldus politiewoordvoerder Anne van der Meer. ,,Deze controles zijn echt nodig, zoals van de week weer is gebleken.”

Regiozaterdag, 1 oktober 2011

Lekker weer helpt ondernemers slechte zomer vergeten

Het kwik stijgt boven de twintig graden. Dat betekent ijsjes eten en bootjevaren. Het mooie weer maakt voor veel ondernemers de mindere zomer een beetje goed.

Regiozaterdag, 1 oktober 2011

Mycologische kaalslag treft bomenlaan Leek-Mildwolde

Leek - De gemeente Leek is deze week begonnen met de herinrichting van de Nienoordoordsingel tussen Leek en Midwolde. In de eerste fase van het project Kwaliteitsverbetering Nienoordsingel worden 220 bomen langs de bomenlaan gekapt.

Regiozaterdag, 1 oktober 2011

Werelddocent in India; leren relativeren

Leeuwarden - ‘Werelddocenten gevraagd’ stond er in een oproepje op het intranet van school. Paulien Timmerman (35), docent Frans op csg Comenius in Leeuwarden, meldde zich aan. Een maand later kreeg ze te horen dat ze samen met veertien anderen naar India mag om collega’s in het onderwijs daar bij te staan.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 oktober 2011

Rosenthal: laat huiskerkleider vrij

Den Haag - Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken wil dat de Iraanse voorganger Youcef Nadarkhani onmiddellijk wordt vrijgelaten door de Iraanse autoriteiten. Rosenthal maakt zich grote zorgen over de heropening van de rechtszaak tegen de huiskerkleider. Hij heeft de ambassadeur van Iran op de hoogte laten stellen van zijn bezorgdheid, meldde het ministerie gisteren. De tot het christendom bekeerde Nadarkhani kan mogelijk de doodstraf krijgen, wegens afvalligheid van de islam. EU-buitenlandchef Catherine Ashton riep Iran ook op de predikant vrij te laten.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 oktober 2011

Ine Voorham benoemd tot officier in de Orde van Oranje Nassau

Ede - Bij haar afscheid als directeur van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg is luitenant-kolonel mevrouw dr. Ine Voorham door Hare Majesteit benoemd tot Officier in de orde van Oranje Nassau. Deze hoge onderscheiding ontving zij vrijdag tijdens haar afscheidsbijeenkomst uit handen van loco - burgemeester Van der Weerd van de gemeente Ede.

Sportzaterdag, 1 oktober 2011

Cambuur heeft penalty’s nodig tegen hekkensluiter

Leeuwarden - SC Cambuur legde de afgelopen weken bij vlagen prima voetbal op de mat. Belonen deden de Leeuwarders zichzelf echter vrijwel niet, waardoor ze al drie wedstrijden op een overwinning wachtten. Het worstelende FC Emmen heette gisteren op papier een makkelijk te kloppen tegenstander te zijn. Het was echter ‘penaltykiller’ Erik Bakker die in extremis een 0-1 achterstand moest ombuigen in een 2-1 winst.

Sportzaterdag, 1 oktober 2011

Steppe terug op de bank in Gelredome

Heerenveen - Doelman Kenny Steppe maakt vanavond zijn rentree bij sc Heerenveen in de uitwedstrijd tegen Vitesse. De 22-jarige Belg moet weliswaar plaats nemen op de bank, maar keert voor het eerst sinds ruim een jaar tijd terug bij de wedstrijdselectie. Dat is meteen ook de belangrijkste wijziging bij de formatie van trainer Ron Jans in de aanloop naar het duel in Arnhemse Gelredome.

Sportzaterdag, 1 oktober 2011

Schurer, Aris-man van eerste uur, ziet dit seizoen kansen

Landskampioen- ZZ Leiden is vanavond in Leeuwarden de eerste tegenstander van de basketballers van Lasaulec Aris. Een week later wacht in Groningen opnieuw een moeilijke klus tegen de vice-kampioen. De competitiestart had nauwelijks zwaarder gekund. Volgens manager Gert Schurer niet iets om tegenop te zien. ,,Mooie wedstrijden tegen goede ploegen. Ik kijk ernaar uit. Wie denkt als een topteam, acteert als een topteam heeft onze nieuwe coach Erik Braal me geleerd.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties