Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 1 oktober 2004.

Bijschriftvrijdag, 1 oktober 2004

Kleuren

De degelijke huisvrouw uit Spreuken houdt van mooie kleurrijke kleren en kleden.

Cultuurvrijdag, 1 oktober 2004

‘Leeuwarden richt zich te veel op popcultuur’

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden richt zich in de cultuurnota Behouden Vaart 2005-2008 te veel op popmuziek als het gaat om jongerencultuur. Dat stellen de directies van Productiehuis ’n Meeuw, Stadsschouwburg De Harmonie en Tryater in een gezamenlijke brief aan het College van B & W en de gemeenteraad.

Cultuurvrijdag, 1 oktober 2004

Ritmisch dictee voor dansers

Me van Galili is één lange voorstelling zonder pauze maar toch zijn er duidelijk vier delen te onderscheiden. Het meest doortimmerd is pakweg de tweede helft waarin Galili aan de haal gaat met de dans uit de eerste helft en het beeldmateriaal dat erna volgt. Toch had ik moeite om Me in z’n geheel als een hechte compositie te zien. Daarvoor vond ik te weinig van de titel in de afzonderlijke onderdelen terug.

Hoofdartikelvrijdag, 1 oktober 2004

Hoezo, winnaar…

Als er al een winnaar valt aan te wijzen van het debat vannacht in Amerika tussen de presidentskandidaten, dan zou de Democraat Kerry hebben gewonnen, aldus de peilingen. Maar ‘winnaar’ is een erg groot woord in dit verband. Het suggereert dat de uitkomst van het debat van invloed zou zijn op de verkiezingen van 2 november. Maar dat is te veel eer. De standpunten van de beide kandidaten zijn genoegzaam bekend en die werden vannacht nog maar eens uitputtend herhaald.

Regiovrijdag, 1 oktober 2004

Tjonge Thijs, jij komt later op MTV

Burgum - ,,Jongens, goed in de microfoon zingen hč! Enneh, heel mooi dat jullie zo enthousiast zijn, maar pas op dat jullie niet gaan schreeuwen.’’ Directeur Henk Vriesema van cbs De Arke in Burgum spreekt vanuit de techniekkamer van de Burgumer studio Aprčs Midi leerlingen uit groep vier toe. Met koptelefoons op zingen ze alsof hun leven ervan afhangt over een goudvis met een varkensstaart. ,,Net te leauwen, net te leauwen’’, galmt het uit twaalf kinderkelen.

Regiovrijdag, 1 oktober 2004

Restauratie kerken loopt vertraging op

Leeuwarden – De restauratie van kerken met de status van rijksmonument loopt vertraging op. Het duurt nu al achttien jaar voor alle liggende subsidieaanvragen bij de provincie kunnen worden gehonoreerd. Voor zeker zeventig van de ongeveer 380 kerken met de status van rijksmonument is nog geen cent aangevraagde overheidssubsidie beschikbaar. Daarnaast liggen er nog onbehandelde aanvragen voor de restauratie van 32 orgels.

Regiovrijdag, 1 oktober 2004

Winkels en woningen in het Coopmanshűs

Franeker – De gebouwen van museum het Coopmanshűs in Franeker worden de komende jaren omgebouwd tot woon- en winkelpanden. De gemeente Franekeradeel maakte gisteren bekend de historische gebouwen voor 875.000 euro te hebben verkocht aan projectontwikkelaar Rodenhuis. De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt voor de geplande verhuizing van het museum naar het Martenahuis.

Regiovrijdag, 1 oktober 2004

Oppositie: wethouder schuldig aan IBF-flop

Heerenveen – De fracties van GroenLinks en Leefbaar Heerenveen (samen zes van de 27 zetels) hebben gisteravond een motie van wantrouwen ingediend tegen wethouder Bouwers.

Regiovrijdag, 1 oktober 2004

Meer goedkope woningen in Skarsterlân

Joure - Skarsterlân probeert het imago van zich af te schudden dat alleen de burger met de goedgevulde portemonnee in de gemeente terecht kan voor een prettige woning. Jarenlang bouwde Skarsterlân de vrijgekomen kavels vooral vol met koopwoningen. Nu wil de gemeente meer gaan bouwen voor starters, gezinnen en senioren.

Geloof & Kerkvrijdag, 1 oktober 2004

Grote NBV-voorleesmarathon in Drachten

Drachten - De verschijning van De Nieuwe Bijbelvertaling op 27 oktober leidt tot een scala aan voorleesmarathons. In ieder geval in Drachten, Laren, IJsselmuiden, Assen en Brielle gaan tientallen mensen uit de nieuwste bijbelvertaling lezen.

Geloof & Kerkvrijdag, 1 oktober 2004

‘Huisgemeenten nemen rol van megakerken over’

Leeuwarden – Niet de megakerken hebben de toekomst, maar gemeenten die functioneren als netwerken van huisgemeenten. Dat meldt het Bulletin voor gemeentegroei . Het blad zette de ontwikkelingen op een rijtje aangaande degrootste kerken ter wereld. ‘De bezoekersaantallen van de grootste gemeenten veranderen sterk. De rol van de ‘reuzen’ wordt minder’.

Geloof & Kerkvrijdag, 1 oktober 2004

Gereformeerde Bond boos over ‘PKN-kerkbijbel’

Leeuwarden - De Gereformeerde Bond is ongelukkig met het feit dat er een speciale versie van de NBV-‘kerkbijbel’ komt, ter gelegenheid van de kerkvereniging per 1 mei 2004.

Sportvrijdag, 1 oktober 2004

Blessures zijn nu het probleem bij Cambuur

Leeuwarden – Alsof het gebrek aan scorend vermogen nog niet voor genoeg problemen zorgt, speelt ook blessureleed Cambuur Leeuwarden steeds meer parten. Trainer Dick de Boer mist vrijdag tegen Stormvogels Telstar een waslijst aan spelers door allerhande fysieke ongemakken.

Sportvrijdag, 1 oktober 2004

Ugur Yildirim laat zijn rechterbeen spreken

Heerenveen – Ugur Yildirim werd donderdagavond niet gekroond tot man of the match . Maar dat was de 22-jarige rechterspits van SC Heerenveen wel degelijk. Bij zijn debuut op het Europese podium in de wedstrijd tegen het nietige Maccabi Petach Tikva liet hij zijn rechterbeen spreken.

Sportvrijdag, 1 oktober 2004

Heerenveen legt verschil bloot

Heerenveen – De vraag die er bovenop had gelegen – was Maccabi Petach Tikva zonder thuiswedstrijd niet zwaar in het nadeel geweest? – hoefde uiteindelijk niet gesteld te worden.

Weervrijdag, 1 oktober 2004

Wisselvallig

Het is wisselend bewolkt en misschien komt er nog een buitje bij, bij temperaturen rond 16 graden. Vannacht blijft het meest droog bij minima rond 11 graden. Het blijft morgen wisselvallig met buien en bewolking en het wordt zo’n 16 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties