Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 1 september 2017.

Economievrijdag, 1 september 2017

FrieslandCampina denkt dat dip China tijdelijk is

Amersfoort FrieslandCampina heeft het door sterke prijsconcurrentie momenteel even zwaar in China. Het zuivelconcern bracht er in het eerste halfjaar fors minder kindervoeding aan de man en zag de omzet in het Aziatische land stabiliseren. Over de gehele linie namen de opbrengsten van het bedrijf wel toe.

Hoofdartikelvrijdag, 1 september 2017

Fries is niet alleen gered met acceptatie

Goed nieuws voor het Fries in deze krant dinsdag: rijksdiensten als de Belastingdienst accepteren in het vervolg ook in het Fries opgestelde verantwoordingen van instellingen met een goede-doelen-status (zogenoemde Anbi’s).

Regiovrijdag, 1 september 2017

Noordelijke politiechef wil meer agenten

Leeuwarden - Oscar Dros, tot vandaag politiechef van politie-eenheid Noord-Nederland, pleit voor het aantrekken van meer politieagenten. ,,Iedere extra politieagent is welkom, ook in Noord-Nederland”, zegt hij vandaag in het Friesch Dagblad.

Regiovrijdag, 1 september 2017

PVV toch niet bij verkiezingen in Leeuwarden

Leeuwarden - De PVV doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in november in Leeuwarden. Volgens een woordvoerster van PVV Fryslân komen de verkiezingen te vroeg.

Geloof & Kerkvrijdag, 1 september 2017

Zeldzame bijbel is weer te zien in Franeker

Franeker - Of het echt de enige goudbeslagen bijbel uit de achttiende eeuw is die in een Fries museum ligt, durft voorzitter Lourens Oldersma van de Ottema-Kingma Stichting (OKS) niet te zeggen. Maar bijzonder is de aankoop van een bijbel met dit zeldzame, luxueuse goudbeslag, gemaakt rond 1720 door de Leeuwarder edelsmid Jacobus Jongsma, in elk geval wel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties