Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van maandag, 1 september 2014.

Cultuurmaandag, 1 september 2014

Durk Dam stopt als voorzitter OMF

Leeuwarden Durk Dam stopt als voorzitter van de OMF, de organisatie voor Friese muziekverenigingen. Hij legt zijn functie met ingang van maart volgend jaar neer, zo meldt de OMF op haar website. De 75-jarige Sneker vindt het tijd om een stapje terug te doen. Hij is ruim veertig jaar bestuurlijk actief binnen de muziekorganisatie. Vorig jaar stopte Dam al als voorzitter van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK).

Hoofdartikelmaandag, 1 september 2014

Zorgmijding en de coalitiebelangen

Het is een beproefd politiek recept: gewoon ontkennen wat je niet uitkomt. Glashard, tegen beter weten in. De ontkenning - feitelijk een leugen - kan standhouden zolang de meerderheid in de Tweede kamer die accepteert. Ofwel: niet de feiten doen er toe, maar de politieke meerderheid beslist over waarheid en leugen.

Regiomaandag, 1 september 2014

Warme choco? Daar beginnen we niet aan

Schiermonnikoog Jan Fischer, eigenaar van Hotel Van der Werff op Schiermonnikoog, is zaterdag overleden. Hij was 74 jaar oud. Hij wist het hotel landelijk bekend te maken, doordat hij de sfeer behield die naamgever Sake van der Werff (tussen 1913 en 1955) en daarna 'Juffrouw Dien' Bol hadden geschapen. Dat hield vooral in: zo min mogelijk veranderen. 'Vernieuwen is een gebrek aan zelfbeheersing', was zijn lijfspreuk.

Regiomaandag, 1 september 2014

Een goed make-upblog schrijf je uit passie, niet voor de spullen

Mûnein/Groningen - ,,Zet al die mensen maar eens in een zaaltje", lacht Van Lochem. Ze begon op haar studentenkamer in Groningen met af en toe eens schrijven over haar make-up-aankopen. ,,Uit verveling. Ik deed het wat naast mijn studie. Ik schreef toen vooral over producten die ik van mijn studenteninkomen kon betalen. Bij pr-bureaus waren bloggers nog niet zo bekend."

Regiomaandag, 1 september 2014

Friese scholen bedanken voor excellentielabel

Leeuwarden - Het voortgezet onderwijs in Fryslân komt in actie tegen de landelijke verkiezing van excellente scholen, die sinds vorig jaar wordt gehouden. Alle 24 scholen van de koepels Fricolore (christelijk onderwijs) en Pompeblêd (openbaar) hebben gezamenlijk besloten dat ze niet meedoen aan de wedstrijd.

Regiomaandag, 1 september 2014

Camerabeelden bewijzen: bever in Fryslân

Langweer - De bever is terug in Fryslân. Otter- en beverdeskundige Harry Bosma maakte filmbeelden van het dier. De bever is daarop bezig met het bouwen van een burcht. Een teken hij al langere tijd hier is, aldus Bosma.

Geloof & Kerkmaandag, 1 september 2014

Drukbezochte gebedswake

Brussel - Vierduizend personen hebben zondag in de katholieke basiliek van de Brusselse deelgemeente Koekelberg een gebedswake bijgewoond voor de vervolgde christenen in het Midden-Oosten. ,,De wake was symbolisch uniek, want nooit eerder was de nationale basiliek gevuld met mensen van zo uiteenlopende godsdienstige strekkingen. Ook jonge moslims kwamen hun sympathie betuigen", aldus de woordvoerder van de Belgische bisschoppenconferentie. Ook geestelijken van de Oosterse kerken woonden de wake bij. De wake had als titel 'christenen van het Oosten verenigd met christenen van het Westen: eenzelfde geloof, eenzelfde gebed, eenzelfde solidariteit voor het leven en de vrede in het Midden-Oosten'.

Geloof & Kerkmaandag, 1 september 2014

Ds. Bernard Smilde (92) overleden

Leeuwarden - In zijn woonplaats Leeuwarden is zaterdag dr. Bernard Smilde (92) overleden. De predikant, musicus, componist en dichter werd geboren op 23 januari 1922 in Heerenveen. Hij studeerde theologie in Amsterdam aan de Vrije Universiteit en muziekgeschiedenis aan het conservatorium in Groningen. Hij begon in 1949 als predikant in Achlum en daarna volgden nog Garyp (1953), Grootegast (1958), Gorredijk (1964) en Burgum (1977).

Geloof & Kerkmaandag, 1 september 2014

Smilde, ienheid yn in palet oan talinten

Mannichien sil him wolris op de preekstoel meimakke hawwe. As griffermeard dûmny hat de yn it Hearrefean berne Bernard Smilde oan fiif gemeenten ferbûn west: Achlum, Garyp, Gruttegast, De Gerdyk/Koartsweagen en Burgum. Mar ek nei syn emeritaat stie er noch faak op de kânsel, yn en bûten de provinsje.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties