Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van maandag, 1 september 2003.

Bijschriftmaandag, 1 september 2003

Welzalig…

Welzalig, dat is het eerste woord dat we tegenkomen in de bundel liederen van Israël.

Cultuurmaandag, 1 september 2003

Boeiend musiceren in Grote Kerk Harlingen

Ook Harlingen telt mee in de rij van Friese plaatsen, waar gedurende de zomermaanden orgelconcerten worden gegeven. Dit seizoen waren het er zes op een rij om de veertien dagen.

Hoofdartikelmaandag, 1 september 2003

Irak en de Verenigde Staten

Het wordt steeds ingewikkelder in Irak. De Amerikanen hebben het vreselijk moeilijk om er de ‘nieuwe orde’ te vestigen. Iedere dag gaat er minstens één bodybag richting Verenigde Staten. De tactiek van de aanslagen plegende Irakezen is dodelijk voor het moreel van de Amerikaans-Britse troepen.

Regiomaandag, 1 september 2003

Gevaar van dijkbreuken niet geweken

Leeuwarden – Hevige regenval kan de komende dagen voor nieuwe dijkdoorbraken zorgen rond veenpolders in Noord- en Zuid-Holland. Friese waterschappen schatten de gevaren in onze provincie lager in, omdat de hoogteverschillen tussen boezem en polders hier geringer zijn. Wel zijn er op tal van plaatsen droogtescheuren aangetroffen in Friese dijken.

Regiomaandag, 1 september 2003

Lusanne nog niet naar school

Oldeberkoop – Lusanne van der Gun mag nog niet naar school. Zo lang de ontvoerder van het elfjarige meisje uit Oldeberkoop nog vrij rondloopt, moet Lusanne thuisblijven. Het meisje heeft veel informatie die het onderzoek kan verstoren als deze naar buiten wordt gebracht. Daarom lijkt het de politie beter als Lusanne nog even thuisblijft.

Regiomaandag, 1 september 2003

Aanhanger met Friese hengsten kantelt

Scheemda – Twee Friese Stamboekhengsten zijn zaterdag met de schrik vrijgekomen bij een ongeval op de snelweg A7 ter hoogte van Scheemda. Vermoedelijk werd de trailer waarin de paarden stonden, getrokken door een te lichte personenauto. De kar kantelde bij een plotselinge uitwijkmanoeuvre van de bestuurster.

Regiomaandag, 1 september 2003

Toeristen moeten weer sfeer brengen

Oostmahorn – Grote veranderingen staan er te wachten voor Oostmahorn. Nog dit najaar wordt er begonnen met een bijna tien keer zo groot dorp als ‘De Skâns’. Het dorp zal nooit meer hetzelfde zijn. Inwoners van Oostmahorn grijpen de gelegenheid aan om nog één keer samen te komen met alle vroegere inwoners van het dorp.

Regiomaandag, 1 september 2003

Drentse merrie Birthe kampioen ‘Wolvega’

Oldeholtpade - De kampioensmerrie van Het Friese Paard Wolvega e.o. komt uit Drenthe. De driejarige Birthe M (Jurjen x Oege) is een fokproduct van Roelof Martens uit Uffelte.

Regiomaandag, 1 september 2003

Wandelen onder fraai wolkendek

Blauwhuis – Opgelucht halen ze adem, de organisatoren van de circa 30 kilometer lange Hemdykrintocht. Het is zaterdagmorgen. De zon schijnt en het is droog. De voorspelde regen valt niet.

Geloof & Kerkmaandag, 1 september 2003

Tsjerke Iepen: dit jaar bijna twee keer zoveel bezoekers

Leeuwarden – Tsjerke Iepen, het open huis in negen Friese monumentale kerken, heeft deze zomer 1770 bezoekers getrokken.

Geloof & Kerkmaandag, 1 september 2003

Gereformeerden twijfelen nog

Giessenburg - Veel Gereformeerde Kerken twijfelen nog steeds of ze volgend jaar mee willen naar de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Dat is de enige conclusie die kan worden getrokken na de tweede landelijke beraadsdag, afgelopen zaterdag in Giessenburg. Plannen werden niet gemaakt; alleen standpunten herhaald.

Geloof & Kerkmaandag, 1 september 2003

Ruim 9000 mensen op gezinsdag van EO

Utrecht – De gezinsdag van de Evangelische Omroep heeft zaterdag ruim negenduizend bezoekers getrokken.

Geloof & Kerkmaandag, 1 september 2003

Pauselijke onderscheiding voor Workumse

Leeuwarden/Banneux – Mevrouw Y. Boekema-Poelsma uit Workum heeft zondag in het Belgische Banneux een pauselijke onderscheiding gekregen uit handen van bisschop Eijk van Groningen.

Geloof & Kerkmaandag, 1 september 2003

Driemaal 1100 mensen bij diensten Zijlstra

Leeuwarden – Bij de drie diensten die evangelist Jan Zijlstra de afgelopen dagen in Thialf in Heerenveen heeft gehouden, zijn per keer ,,tussen de 1000 en 1200 mensen’’ geweest, aldus de evangelist. In een reactie sprak hij vanmorgen van een ,,zeer goede campagne’’.

Sportmaandag, 1 september 2003

Harkemase Boys en VVOG nemen genoegen met punt

Harkema - Erg veel genoegen leverde de seizoensouverture Harkemase Boys zaterdag niet op. Er werd dan wel niet verloren, maar de titelverdediger uit Harkema verzuimde voor rust VVOG (Voetbalvereniging Ons Genoegen) definitief over de knie te leggen.

Sportmaandag, 1 september 2003

Heerenveen wil met twee teams verder in bekertoernooi

Heerenveen - SC Heerenveen hoopt maandagavond met het vlaggenschip en het beloftenteam met succes een gooi te doen naar de tweede ronde van het Amstel Cuptoernooi.

Sportmaandag, 1 september 2003

Eerste klap is goud waard

Drogeham - De eerste klap was voor Pieter Okkema op het concours hippique in Drogeham niet een daalder, maar meteen goud waard. Okkema ging zaterdag met de debuterende Liesbeth W meteen met de nationale titel bij de fokmerries Fries ras naar huis en zorgde daarmee voor een daverende verrassing.

Sportmaandag, 1 september 2003

Plezier en duidelijkheid is terug bij RWF

Frieschepalen – Het vertrek van regelneef Sikke Marinus, een slechte voorbereiding op het seizoen en een te jong en onervaren team ging de damestak van Rood Wit Frieschepalen (RWF) niet in de koude kleren zitten. Met degradatie uit de landelijke eerste klasse kwam een einde aan het afgelopen seizoen. Maar het kan verkeren in de voetballerij.

Weermaandag, 1 september 2003

Enkele bui

Vandaag hebben we te maken met diverse buien. Morgen volgt nog een enkele bui. De temperaturen liggen zowel vandaag als morgen rond 17 à 18 graden. Daarbij waait het matig, tot vrij krachtig aan zee uit het noordwesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties