Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van maandag, 1 augustus 2011.

Cultuurmaandag, 1 augustus 2011

Pink Project brengt ‘The Wall’ tot leven in Sneek

Het Rotterdamse Ahoy opende veertig jaar geleden voor het eerst zijn deuren en de eerste band die er optrad was de toen in Nederland al enorm populaire Engelse groep Pink Floyd. In de jaren die volgden, werden de shows die de Britten gaven steeds groter en megalomaner, met als een van de hoogtepunten de tournee die volgde na het uitbrengen van de imposante dubbelelpee The Wall in 1979. Afgelopen zaterdag trakteerde het Theater Sneek in het kader van de Sneker Simmer het massaal toegestroomde publiek op een gratis uitvoering van The Wall. Natuurlijk, het was niet het echte Floyd dat op kwam draven, maar de Nederlandse Pink Project, een zogeheten tributeband die al bijna twintig jaar optreedt met muziek uit het repertoire van het grote Engelse voorbeeld.

Economiemaandag, 1 augustus 2011

Veekeuring succesvol in Noord-Fryslân

Driezum-Wâlterswâld - De organisatie van Veekeuring Noord-Friesland kijkt terug op een geslaagd evenement afgelopen zaterdag. 173 dieren van 36 bedrijven werden gekeurd. Bij de oudere koeien ging de eerste prijs naar Lena 67 van de maatschap Reitsma-Kloosterman in Broeksterwâld. Bij de jongere koeien won Wageningen Geertje 127 van de maatschap Hoeksma uit Westergeest de eerste prijs. Dit bedrijf won ook bij de vaarzen de eerste prijs met Wageningen Roxi.

Hoofdartikelmaandag, 1 augustus 2011

De Tea Party en de rest van de wereld

Het akkoord dat de afgelopen nacht is gesloten in de Verenigde Staten is voor financiële markten overal ter wereld een opluchting. De spanning tussen Democraten en Republikeinen om het eens te worden, was een politiek spel en iedereen rekende op een goede afloop, maar er was ook angst in verband met de onberekenbaarheid van met name de Republikeinen. De machtige vleugel van de Tea Party in deze partij heeft ten koste van veel geloofwaardigheid van de Verenigde Staten in de wereld haar sterke positie in de Amerikaanse politiek bevestigt en versterkt.

Regiomaandag, 1 augustus 2011

Sensationele comeback van Berend Mink

Grou Douwe Visser van Grou was zaterdag op het thuiswater heer en meester. Hij won de eerste wedstrijd met overtuiging en wist zijn neef en naamgenoot van Sneek achter zich te houden. Een droomdebuut op d’Halve Maen was er voor schipper Berend Mink, die verrassend derde werd.

Regiomaandag, 1 augustus 2011

Alleen de stoommachine loopt niet

Ze leverden een prestatie van formaat, maar op één onderdeel zijn ze bijzonder trots: vakmensen en goede amateurs vertellen over hun opknapper. Vandaag: de maquette van een zuivelfabriek.

Regiomaandag, 1 augustus 2011

Europa Kinderhulp: geen speelkameraadje voor eigen kind

Een paar honderd kinderen uit Duitsland, België en Frankrijk vierden zaterdag met hun Friese gastouders dat Europa Kinderhulp vijftig jaar bestaat. In Sportstad Heerenveen was er een Familiedag.

Regiomaandag, 1 augustus 2011

Schuldsanering blij met einde tophypotheek

Leeuwarden De strengere regels voor hypotheken, die vandaag ingaan, zijn een goede zaak. Dat meent Ger Jaarsma, directeur van de Kredietbank Nederland - de instelling die mensen helpt die in grote financiële problemen zijn gekomen. Aflossingsvrije hypotheken zijn volgens hem steeds vaker een reden waardoor mensen in de schuldsanering terecht komen.

Regiomaandag, 1 augustus 2011

Gespecialiseerde kraam voor Friese moeders die thuis bevallen

Kraamverzorgenden van De Kraamvogel, ook actief in Fryslân, hebben zich gespecialiseerd in het assisteren tijdens een thuisbevalling. Dat moet leiden tot minder babysterfte.

Geloof & Kerkmaandag, 1 augustus 2011

Met sport slaat de Morgensterkerk een brug

Regen of geen regen: elke dag trokken sporters van Athletes in Action vorige week de Leeuwarder wijk Heechterp in. Zaterdag werd in de Morgensterkerk het sport-evangelisatieproject afgesloten.

Sportmaandag, 1 augustus 2011

Junioren zetten Fryslân op kaart EK inline-skaten

Heerde Lars Scheenstra uit Ter Idzard en Ruurd Dijkstra uit Nijeholtwolde zorgden dit weekeinde tijdens de Europese kampioenschappen inline-skaten op de baan in Heerde voor Fries succes. De beide Stellingwervers tekenden bij de A-junioren voor goud, zilver en brons. Bij de senioren won sprinter Ronald Mulder (Zwolle) twee keer goud en pakte Ingmar Berga uit Hoogeveen op de afsluitende puntenkoers zilver.

Sportmaandag, 1 augustus 2011

Helmholt weerstaat de druk, naderend afscheid Leyenaar

It Heidenskip Vreugde bij Bart Helmholt, tevredenheid bij Ysbrand Galama, woede bij Hans Ulco de Boer en de onthulling van Anna Jet Leyenaar dat ze misschien wel stopt. Hoe een wedstrijd voor iedereen verschillend kan zijn, bleek zaterdag bij de Nationale Fierljepmanifestatie. De toch al bijzondere wedstrijd kende meerdere speciale tintjes.

Sportmaandag, 1 augustus 2011

PC-winnaars winden er geen doekjes om

Drie topparturen maken dit jaar de dienst uit in de hoofdklasse. Met twee zeges in het weekeinde voor de PC lijkt partuur Gert-Anne van der Bos - vorig jaar winnaar in Franeker - de grootste kanshebber.

Sportmaandag, 1 augustus 2011

Mariska Kramer wint Lauwersoog-Ulrum

Ulrum Hardloopster Mariska Kramer uit Drachten heeft zaterdag de halve marathon Lauwersoog-Ulrum op haar naam geschreven. Kramer legde de 21 kilometer af in 1.15,18 en daarmee bleef ze de Burgumse Yvonne Kassenberg een krappe zeven minuten voor. Bij de mannen was Abdelhadi El Hachinmi de snelste (1.02,46). De Marokkaan hield zijn landgenoot en meervoudig winnaar Jamal Baligha vijftien seconden achter zich. Emmanuel Biwott werd derde.

Sportmaandag, 1 augustus 2011

Amels rekent met Nederlandse titel af met ‘Ostrava’

Amsterdam Twee weken terug baalde hoogspringer Douwe Amels nog als een stekker toen hij op het EK voor neo-senioren in het Tsjechische Ostrava ver onder zijn kunnen bleef. De Drachtster wist zich op zijn vooraf beoogde piekmoment van het jaar niet eens te plaatsen voor de finale. Gisteren nam de negentienjarige Amels in het Olympisch stadion in Amsterdam revanche op zichzelf. Zijn eerste nationale titel outdoor was met een winnende spring van 2,16 meter een feit.

Sportmaandag, 1 augustus 2011

Ook het vernieuwde Cambuur leeft volop

Een open dag. Het is dé gelegenheid voor voetbalsupporters om een kijkje in de keuken van hun favoriete club te nemen. Letterlijk en figuurlijk, althans zaterdag bij SC Cambuur wel. Want de fans konden tot bij het keukentje van de persruimte komen. Maar er waren interessantere zaken dan dat te zien. Wat de mensen zagen beviel goed. Het vernieuwde Cambuur leeft.

Sportmaandag, 1 augustus 2011

Heerenveen balanceert tussen hoop en vrees

Vier tegendoelpunten in één speelhelft. Hoor de kritiek die over de hoofden van de verdedigers van Heerenveen neerdaalt. Maar hoe terecht is de beschimping van aanvoerder Michel Breuer en kornuiten?

Sportmaandag, 1 augustus 2011

Het komt wel goed

Toen iedereen van het gebak had geproefd, kwam het onderwerp plotsklaps op Heerenveen. ,,It komt wol goed”, zei schoonmoeder met een stelligheid die deed vermoeden dat we hier met een kenner te maken hadden.

Sportmaandag, 1 augustus 2011

Sportquiz: de historie van de PC

Het kan u niet zijn ontgaan. In Franeker, Mekka van de kaatssport, wordt woensdag het oudste eendaagse sportevenement ter wereld gehouden. Op de PC zijn helden geboren en reputaties gesneuveld.

Sportmaandag, 1 augustus 2011

‘FC Twente favoriet voor de titel, dankzij extra dimensie Adriaanse’

De aftrap van de eredivisie staat weer voor de deur. Vorig seizoen werd de titelstrijd pas in de laatste speelronde beslist, toen Ajax in een onderlinge confrontatie met FC Twente aan het langste eind trok. Welke club mag na de komende voetbaljaargang de schaal in ontvangst nemen?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties