Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 1 augustus 2009.

Economiezaterdag, 1 augustus 2009

Verkoper supplement diervoer maakt doorstart

Leeuwarden - Directeur Wigle Vriesinga van het failliet verklaarde bedrijf Carbo Holland uit Drachten is bezig met een doorstart. Vriesinga heeft zijn activiteiten op het gebied van supplementen voor diervoeders ondergebracht in een nieuwe onderneming.

Economiezaterdag, 1 augustus 2009

Veel aanvragen bedrijven voor topprojecten

Den Haag - De belangstelling van bedrijven voor steun van de overheid bij zogenoemde topprojecten overtreft het budget van 100 miljoen euro. In totaal 157 bedrijven en kennisinstellingen hebben vijftien grote strategische projecten ingediend voor de HTT-regeling (High Tech Topprojecten) van het ministerie van Economische Zaken, aldus het ministerie.

Economiezaterdag, 1 augustus 2009

Export van Nederlands fokvee neemt weer toe

Doetinchem - De handel in fokvee valt gezien de economische omstandigheden niet tegen. Handelaren in vaarzen hebben wel moeite om de markten terug te veroveren, die ze als gevolg van uitbraken van blauwtong zijn kwijtgeraakt. Dat zegt directeur Johan van den Berg van exportorganisatie Veepro in het Agrarisch Dagblad.

Hoofdartikelzaterdag, 1 augustus 2009

De PVV, het cordon sanitaire...

Het is zo langzamerhand maar al te bekend dat de Partij voor de Vrijheid sterk afhankelijk is van opzienbarende publiciteit. Is die er een tijd niet dan daalt de partij onmiddellijk in de peilingen. Dat betekent dat de parlementaire vakanties, niet gunstig voor haar zijn. En zeker niet de wekenlange komkommertijd in de zomervakantie. Steeds weten Wilders c.s. echter wel iets te verzinnen. Zo pleitte hij in augustus 2007 zonder enige aanleiding voor een verbod op de Koran, wat inderdaad de verwachte opschudding veroorzaakte. Dit jaar kwam het PVV-Kamerlid Fritsma met 79 vragen aan het kabinet om in kaart te brengen hoeveel geld de staat kwijt is aan niet-westerse allochtonen. Hij vertrok meteen met vakantie, dan hoefde hij geen lastige vragen te beantwoorden. Bijvoorbeeld: waarom hij dat wilde weten, met welk doel. Want het punt was gescoord, van zie je wel ?

Regiozaterdag, 1 augustus 2009

Douwe Visser van Grou pakt zijn tweede SKS-titel

Sneek - Douwe Albertzn Visser van Grou is gisteren de 65e kampioen van de Sintrale Kommisje Skűtsjesilen (SKS) geworden. In de slotwedstrijd op de Snitser Mar, waar hij als tweede eindigde achter Pieter Meeter van Bolsward, bleef Grou zijn belagers Pieter Brouwer van Heerenveen en Douwe Visser van Sneek ruimschoots voor.

Regiozaterdag, 1 augustus 2009

‘Valt er ’n blaadje, zie ik er een vlinder in’

Ferwert - Door het hele land wordt dit weekeinde gespeurd naar vlinders in de tuin. Op verzoek van de Vlinderstichting worden de populaties in kaart gebracht. In de vlindertuin van verzorgingstehuis Foswert in Ferwert zijn ze gisteren alvast begonnen.

Regiozaterdag, 1 augustus 2009

Jan Geertsma is Panschipper bij 74e Sneekweek

Sneek - Meer dan 100.000 bezoekers worden deze week in Sneek verwacht, waar gisteravond de 74e Sneekweek officieel werd geopend op het stadhuis door burgemeester Brok. Vandaag begint het zeilevenement pas echt met de zeilwedstrijden in allerlei klassen. De Sneekweek duurt tot en met donderdag 6 augustus.

Regiozaterdag, 1 augustus 2009

Resterend kruit na twaalf jaar alsnog opgeruimd

Munnekezijl - Twaalf jaar na de sluiting van Muiden Chemie in Munnekezijl is gisteren het laatste kruit op het fabrieksterrein opgeruimd onder begeleiding van het Explosieven Opruimings Commando (EOC) van het ministerie van Defensie. Het was onbekend dat er nog kruit op het terrein aanwezig was, tot eind juni twee Groninger dieven op het terrein werden aangehouden die kruit bij zich hadden. Ze hadden ook een brandje gesticht. Later vond de politie bij hen thuis nog meer kruit.

Regiozaterdag, 1 augustus 2009

Ivoriaan in Leeuwarden gaat sowieso in beroep

Leeuwarden - Alex Gbansé gaat proberen in hoger beroep alsnog zijn gelijk te halen in de zaak die tegen hem is aangespannen door een hoge functionaris van president Gbagbo van Ivoorkust. Gbansé, een Ivoriaan die vanuit zijn werkplek in Leeuwarden de internetkrant Connectionivoirienne.net maakt, heeft daarin artikelen gepubliceerd over het aannemen van smeergeld door de functionaris. Hij komt daarmee in verzet tegen de corruptie in zijn geboorteland.

Regiozaterdag, 1 augustus 2009

Sneker mocht zich met vleesmes verdedigen

Sneek - Een 42-jarige Sneker die verdacht werd van poging tot doodslag is door de rechtbank van alle rechtsvervolging ontslagen. Twee weken geleden eiste officier van justitie Thea Pitstra nog dertig maanden gevangenisstraf tegen de man.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 augustus 2009

‘Goed voor de Zaankanter, goed voor God’

Den Haag - Kleine kerken die het water aan de lippen staat: ze zijn er niet alleen in Fryslân. Is sluiten de enige oplossing? Verschillende kerken gooiden het roer om en hebben tegen alle sombere ontwikkelingen in een doorstart gemaakt. In het Friesch Dagblad de komende weken een aantal portretten. Vandaag deel 4: De Menorah in Zaandam.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 augustus 2009

Evangelie en preken voor moslims

Harderwijk – Voor asielzoekers en andere Arabisch-sprekenden houdt Stichting Gave vanaf vandaag een christelijke conferentie. Er worden ongeveer vijfhonderd bezoekers verwacht in Ambt-Delden. Een groot deel van de deelnemers is moslim.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 augustus 2009

Amsterdam brouwt bier voor Egmondse abdij

Amsterdam/Egmond- De Amsterdamse bierbrouwerij De Prael brouwt bier voor de Egmondse benedictijner Adelbertadij. Het nieuwe Adelbertbier heeft als naam Sancti Adalberti Miraculum Novum.

Sportzaterdag, 1 augustus 2009

Heerenveen begint met puntenverlies

Heerenveen - Met Brian Vandenbiussche onder de lat is sc Heerenveen gisteravond het seizoen 2009-2010 begonnen met puntenverlies. Daar was de 27-jarige Belgische sluitpost, die door trainer Trond Sollied niet langer gewenst is, niet debet aan. Het had te maken met een gebrek aan scorend vermogen, dat de Friese ploeg tegen Roda JC de das omdeed.

Sportzaterdag, 1 augustus 2009

Hobma zoekt en vindt de bevestiging

Buitenpost - Vier weken geleden verraste Thewis Hobma iedereen en zichzelf met een persoonlijk record van 20,24 meter. Daarna ging het allemaal wat moeizamer met de fierljepper uit Oosthem. Gisteravond kreeg hij op de zelfde schans het goede gevoel terug. In de aanloop naar het Fries kampioenschap vandaag over een week in Winsum, bleef Hobma iedereen voor met in zijn laatste sprong 19,44. Voor hem was het de derde dagtitel.

Sportzaterdag, 1 augustus 2009

Bouwmeester wint achtste race WK Laser

Karatsu Zeilster Marit Bouwmeester uit Warten heeft zich gisteren in de top tien gezeild bij het wereldkampioenschap Laser Radial in het Japanse Karatsu. Ze won de achtste race en eindigde in de zevende als veertiende. Met dit resultaat steeg ze naar de achtste plaats in de tussenstand met 49 punten. De Finse Sari Multala gaat aan de leiding met 24 punten voor de Amerikaanse Anna Tunnicliffe (25) en Franse zeilster Sophie de Truckheim (34). Claire Blom, de tweede Nederlandse deelneemster, staat 25e met 98 punten. Er staan nog twee wedstrijddagen op het programma.

Sportzaterdag, 1 augustus 2009

Zilver voor De Vries op EK skeeleren

Zandvoorde Elma de Vries (Haule) heeft gisteravond zilver behaald op de 1000 meter op het EK. Het is de afstand waarop ze ook vorig jaar zilver behaalde en waarop ze twee jaar geleden Europees kampioene was. De Vries moest de Duitse Sabine Berg voor laten gaan. De Italiaanse Erika Zanette pakte brons. "Het was een behoorlijk geduw en getrek, en daar keek ik wel van op, want de laatste jaren wordt er op deze afstand steeds 'cleaner' gereden”, aldus de Friezin.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties