Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 1 augustus 2008.

Cultuurvrijdag, 1 augustus 2008

Wiersinga pakt uit in Koepelkerk

Erwin Wiersinga is organist op het Hinszorgel in de Nederlands Hervormde kerk te Roden. Een flink dorpskerkorgel waarop de muziek van Bach, zijn voorgangers en zij die direct na hem kwamen uitstekend klinkt. Mede hierdoor is hij een uitstekend barokvertolker geworden. Naast orgel studeerde hij ook piano, waardoor hij muzikaal breed georiënteerd is.

Cultuurvrijdag, 1 augustus 2008

Heiligenbeelden en Schiffmacher in Vaals

Vaals - Een tentoonstelling van heiligenbeelden gecombineerd met werk van Henk Schiffmacher is tot eind september te zien in Vaals. Henk Schiffmacher omringd door heiligen is de eerste expositie die wordt gehouden in het nieuwe Museum Vaals dat begin oktober officieel open gaat voor publiek. Het museum is gevestigd in kloosterkapel De Esch in de Limburgse plaats. ,,Eind september, begin oktober is onze officiële opening, maar het publiek kan nu al bij ons terecht”, zegt bestuurslid Gert de Weerd van Stichting Museum Vaals.

Economievrijdag, 1 augustus 2008

Huizenkoper ziet niets in energielabel

Rijswijk - Ruim de helft van de huizenkopers denkt dat het energielabel geen bijdrage levert aan energiebesparing in Nederland. Nog geen 40 procent denkt dat die bijdrage gering is. Dat blijkt uit een gisteren gepubliceerd onderzoek van onderzoeksbureau EIM Stratus in opdracht van brancheorganisatie VBO Makelaar.

Economievrijdag, 1 augustus 2008

Zelfstandige klusser werkt door in zomer

Leeuwarden - Vakmannen met een eenmansbedrijf nemen in de zomer niet vrij. Met name zelfstandige schilders, metselaars en timmermannen werken juist in de vakantieperiode door. Ze doen dat vooral omdat hun opdrachtgevers vaak hun vakantiegeld hebben gereserveerd voor een opknapbeurt van hun huis in de zomermaanden.

Economievrijdag, 1 augustus 2008

Friesland Vlees nog een week in onzekerheid

Leeuwarden - De toekomst van Slachterij Friesland Vlees is nog steeds onzeker. De naam van de overnamekandidaat is gisteren niet bekend geworden. Volgens FNV-bestuurder Dick Heinen wordt er nog een week langer onderhandeld over de overnamevoorwaarden. ,,Tot die tijd nemen de betrokken partijen radiostilte in acht.”

Hoofdartikelvrijdag, 1 augustus 2008

Handhaven van het recht...

De arrestatie en uitlevering van Radovan Karadzic bieden de internationale gemeenschap twee herkansingen. Eén waarmee een streep onder het verleden gezet kan worden en één voor een betere betrokkenheid met Bosnië-Herzegovina.

Regiovrijdag, 1 augustus 2008

Ook pappa bestelt het liefst smurf

We wachten in ons leven heel wat af: voor de kassa, bij de dokter, op de trein, in de sluis. Het Friesch Dagblad wacht deze zomer op verschillende plekken een tijdje mee. Vandaag: IJssalon Min 12 in Leeuwarden.

Regiovrijdag, 1 augustus 2008

Nog zeven skûtsjes in de race voor de titel

Echtenerbrug - Zo smal de top bij de SKS is (Heerenveen en Sneek), zo breed is die bij de IFKS. Zeven schippers maken nog een serieuze kans op de titel met nog twee wedstrijden te gaan. Gisteren was er weer een nieuwe winnaar: Michiel Kalsbeek van de Raerder Roek uit Raerd. Klassementsaanvoerder is Jacob Huisman (Kollum).

Regiovrijdag, 1 augustus 2008

Geen vakantie zonder een oppas voor de fuchsia

De fuchsia komt van oorsprong uit Zuid-Amerika en is overgebracht naar Europa. Veredelaars zijn voortdurend bezig nieuwe kruisingen te creëren. Volgens de Friese Kring van Fuchsiavrienden - onderdeel van een landelijke vereniging - bestaan er momenteel zo’n vijf- tot zesduizend soorten. Ieder jaar komen daar ongeveer tien soorten bij. De Fuchsiashow van de Friese club is tot en met zondagmiddag te bekijken bij de Tropische kas in Beetsterzwaag. Daarnaast houden ’s zomers verschillende leden open tuin.

Regiovrijdag, 1 augustus 2008

Daken en goten ook in de zomer schoonhouden

Gorredijk - Ook in de zomer moeten dakgoten en platte daken goed schoon worden gehouden. Dat dringend advies doet verzekeraar Achmea aan klanten na het noodweer van afgelopen weekeinde. Het schoonhouden van goten en daken kan veel wateroverlast voorkomen.

Geloof & Kerkvrijdag, 1 augustus 2008

Zorgen blijven over ledenregistratie PKN

Dordrecht - De kerkrentmeesters in de Protestantse Kerk hebben grote bedenkingen bij het vervolgtraject van het mislukte Numeri, de landelijke ledenregistratie van de PKN. De landelijke koepel, de Vereniging van Kerkrentmeesterlijk Beheer (VKB), heeft een brief aan haar leden gezonden. Het hoofdbestuur heeft kritiek op ‘de grote haast en het haast grenzeloze optimisme’ binnen de dienstenorganisatie van de PKN.

Geloof & Kerkvrijdag, 1 augustus 2008

Van handboek tot dagboek over Calvijn

Leeuwarden - In het kader van ‘500 jaar Calvijn’ verschijnen het komende najaar meerdere boeken rondom het leven en werk van de reformator Johannes Calvijn (1509-1564). Calvijnliefhebbers kunnen van dagboek tot handboek aanschaffen.

Geloof & Kerkvrijdag, 1 augustus 2008

Film Billy Graham dit najaar in première

Nashville - Een speelfilm over de beroemde Amerikaanse evangelist Billy Graham gaat op 10 oktober in première. De film Billy: The Early Years zal op de dag van de negentigste verjaardag van Graham voor het eerst op het witte doek verschijnen. De opnamen zijn begonnen in maart.

Geloof & Kerkvrijdag, 1 augustus 2008

Plan voor migrantenbijbel

Haarlem - Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) werkt samen met diverse migrantenorganisaties in Nederland aan een migrantenbijbel. Aan de hand van migratieverhalen uit de Bijbel hoopt men beter aan te kunnen sluiten bij de specifieke situatie van migranten in Nederland.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties