Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 1 juli 2016.

Hoofdartikelvrijdag, 1 juli 2016

Klimaat verandert nog sneller dan gedacht

Niemand kan nog ontkennen dat het klimaat verandert. In ons land komen zeer heftige buien voor, hagelstenen richten vernielingen aan. In andere landen zijn de verschijnselen van een veranderend klimaat nog veel groter. Droogte rukt op in gebieden waar tot nu toe landbouw (beperkt) mogelijk was. Orkanen winnen aan kracht en vertonen wat betreft voorkomen een steeds grilliger patroon. Het ijs smelt en de zeespiegel stijgt.

Regiovrijdag, 1 juli 2016

Raadsleden willen bemiddelaar voor Caparis

Drachten - Gemeenteraadsleden van de acht Caparis-gemeenten willen dat de gemeenten vandaag besluiten een bemiddelaar aan te stellen om uit de impasse te komen. De acht wethouders in de gemeenschappelijke regeling komen vandaag bijeen om te bespreken hoe het verder moet met de herstructurering van de sociale werkplaats.

Regiovrijdag, 1 juli 2016

College overleeft motie van wantrouwen in Kollum

Kollum - Kollumerland verkoopt het voormalige postkantoor aan de Eyso de Wendtstraat in Kollum voor 230.000 euro aan uitzendbureau @Work. Dat besloot de raad gisteren unaniem in een extra vergadering. Er werd een motie van wantrouwen ingediend, maar die werd alleen gesteund door de twee oppositiepartijen ChristenUnie en CDA.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties