Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 1 juni 2017.

Economiedonderdag, 1 juni 2017

Ganzen 'in verwarring´ bij huidig beleid

Leeuwarden - De aanpak om overlast van ganzen in de landbouw tegen te gaan moet verbeterd worden. Dat bepleitten verschillende deskundigen vanuit hun eigen expertise tijdens een bijeenkomst voor Statenleden gistermiddag. Ze lieten zich voorlichten voordat ze op 12 juli een besluit nemen over een nieuwe ganzenaanpak.

Hoofdartikeldonderdag, 1 juni 2017

Voorzichtigheid kan ook doorslaan

Honderden kinderen in Fryslân keken er maandag naar uit, maar werden teleurgesteld: voor hen was er die avond geen wandeling van vijf of tien kilometer, als onderdeel van de Avondvierdaagse. De tocht was vanwege het verwachte slechte weer in verschillende Friese plaatsen - onder meer Leeuwarden, Franeker en Sneek - afgelast. De Avondvierdaagse werd zo een Avonddriedaagse, die voor hen - ijs en weder dienende - vanavond eindigt.

Regiodonderdag, 1 juni 2017

Vrij parkeren voor kerkdienst blijft

Sneek - Het parkeren op zondagochtend blijft in Sneek en Bolsward waarschijnlijk gratis. De gemeente Súdwest-Fryslân wil zo kerkgangers tegemoet komen. De commissie van de gemeente besprak het toekomstige parkeerbeleid dinsdagavond.

Regiodonderdag, 1 juni 2017

Ameland wil experimenteren met energienet

Ameland - De gemeente Ameland wil met diverse grote partijen experimenteren met de aanleg van een innovatief netwerk voor duurzame energie op het Waddeneiland. Daartoe heeft de gemeente de experimenteerstatus aangevraagd bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De realisatie van het net zou als voorbeeld kunnen dienen voor andere gebieden in Nederland waar een energietransitie gemaakt moet worden.

Regiodonderdag, 1 juni 2017

Fabriek Philips geraakt door computervirus

Drachten - Een deel van de productie bij Philips in Drachten heeft in het Hemelvaartweekend stilgelegen nadat bedrijfscomputers besmet waren geraakt met een virus. Computersystemen van andere fabrieken van Philips wereldwijd zijn eveneens geraakt door een vergelijkbaar virus, maar de infectie had daar geen impact op het maakproces.

Regiodonderdag, 1 juni 2017

Indië-beeld keert in brons terug in het Rengerspark

Leeuwarden - Het Indië-monument De Deadenwacht in het Rengerspark in Leeuwarden wordt op 30 juni weer compleet gemaakt. Stichting Indië-Monument Friesland maakte gisteren bekend dat op die datum de replica van het beeld De Wachter wordt geplaatst. Het werd in augustus vorig jaar door vandalen vernield.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties