Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van maandag, 1 mei 2017.

Hoofdartikelmaandag, 1 mei 2017

Ongelijke Frans-Duitse relatie slecht voor EU

De Frans-Duitse samenwerking wordt wel de motor van de Europese samenwerking genoemd. Zonder medewerking van een van beide zwaargewichten gebeurt er in de EU vrijwel niets. Nu de Fransen en Duitsers hun handen vol hebben aan cruciale verkiezingen, komt er van de Frans-Duitse as nauwelijks een initiatief om de Europese integratie op stoom te houden. Pas in de herfst, als ook in Duitsland de stembusgang achter de rug is, valt er mogelijk weer iets van Parijs en Berlijn te verwachten. Maar of de Frans-Duitse motor ooit weer op oude kracht zal draaien, is onzeker. Want er is iets fundamenteels gewijzigd in de verhouding tussen Duitsland en Frankrijk.

Regiomaandag, 1 mei 2017

Afscheidsbrieven uit de oorlog; een laatste levensteken

Afscheidsbrieven uit de Tweede Wereldoorlog behoren tot de aangrijpendste documenten uit die periode. Soms werden de brieven tijdens de oorlog overgeschreven en illegaal verspreid.

Regiomaandag, 1 mei 2017

Kollum hoort nu in rijtje van watersportdorpen thuis

Kollum - ,,Kollum, gefeliciteerd!" Na deze woorden blaast gedeputeerde Johannes Kramer, staande op een sktsje, op een scheepstoeter. Langs de opgeknapte walkant staan inwoners van Kollum te klappen. Met de handeling van Kramer is Kollum Watersportdorp officieel opgeleverd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties