Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 1 mei 2012.

Hoofdartikeldinsdag, 1 mei 2012

Koninginnedag en het centrum

Een van de kenmerken van Nederland is de waardering voor het koningshuis, voor koningin Beatrix en prinses Máxima in het bijzonder. Die waardering hoort, kun je zeggen, tot de identiteit van het Nederlandse volk.

Regiodinsdag, 1 mei 2012

Supergemaal per 2015 lijkt van de baan

Leeuwarden | Een groot gemaal op Lauwersoog dat in 2015 draait, is alleen al vanwege de tijd die de aanleg kost, niet haalbaar. Maar ook de komst van een dergelijk supergemaal in de jaren erna staat stevig op de tocht. Op dit moment werken Wetterskip Fryslân en Noorderzijlvest nog aan een zogeheten business case - waarin ze hebben uitgewerkt hoe het eruit zou kunnen zien. Het is echter de vraag of daar nog concrete plannen uit kunnen voortvloeien.

Regiodinsdag, 1 mei 2012

Een week lang in de kajak voor zijn zieke nichtje Noa-Lynn

Zelf heeft Bert Kesimaat energie in overvloed: de brandweerman sport veel. Zware slangen, lange trappen: geen probleem. Hij heeft een prima conditie. Zijn nichtje van tweeënhalf daarentegen niet.

Regiodinsdag, 1 mei 2012

Geen oordeel van accountant

Leeuwarden | Stichting Kulturele Haadstęd 2018 (KH2018) heeft niet goed bijgehouden of de subsidies die het uitdeelde ook op de goede plaats terecht zijn gekomen. Dit is het oordeel van accountant Bent uit Bolsward, die het financiële verslag van de stichting over de periode 2010/2011 controleerde.

Regiodinsdag, 1 mei 2012

Sfeervolle en zonovergoten Koninginnedag

Leeuwarden | Dankzij een zonovergoten Koninginnedag trok Nederland er gisteren massaal op uit. In Leeuwarden brak de vrijmarkt alle records. Volgens marktmeester Emiel de Vlas bezochten tussen de 120.000 en 130.000 mensen de binnenstad.

Geloof & Kerkdinsdag, 1 mei 2012

Ruim 5000 euro voor straatjongeren

Ingelum | Jongeren uit noordwest-Fryslân hebben met een nachtje in de buitenlucht slapen, ruim 5300 euro ingezameld voor ontwikkelingsorganisatie Tear. Zo’n 75 jongeren uit de protestantse gemeenten uit Dronryp, Menaam, Berltsum, Bitgum, Bitgummole, Ingelum en Marsum deden mee aan de actie Nacht zonder dak eerder deze maand. Ze bouwden hutten van karton en plastic op het terrein van Cleyn Alserd in Ingelum. Het geld is bestemd voor straatjongeren in Bolivia, Kenia en Cambodja.

Geloof & Kerkdinsdag, 1 mei 2012

Waar het ‘ik’ god is, wordt het kil

De opkomst van de islam en de seksschandalen in de R.-K. Kerk zorgen ervoor dat de afkeer van religie groter lijkt dan ooit. Daardoor verdwijnt ook de christelijke ethiek. Gevolg: de terugkeer van het heidendom.

Sportdinsdag, 1 mei 2012

Het ijzer smeden als ’t heet is, dat doet Philippe Gilbert

Of je nou een team bent of een individuele sporter; er zijn van die seizoenen of jaargangen die je de rest van je leven niet meer zult vergeten. Voor de Belgische wielrenner Philippe Gilbert was het jaar 2011 onvergetelijk. Hij reeg de overwinningen aaneen, beleefde een uitzonderlijk seizoen. Geen wonder dat de coureur samen met journalist Stéphane Thirion bedacht dat het misschien een goed idee zou zijn om zijn opmerkelijke seizoen nog eens samen te vatten in een boek. Je moet het ijzer per slot van rekening smeden als het heet is, luidt een oud-Hollands gezegde. En ook in België blijkt dat doorgedrongen te zijn.

Sportdinsdag, 1 mei 2012

Kraaijeveld keert terug op oude nest

Ilse Kraaijeveld keert weer terug op het oude nest. De zwemster die vanaf september 2010 bij het Nationaal Zweminstituut te Eindhoven (NZE) trainde, heeft in goed overleg met haar trainer Jacco Verhaeren besloten om terug te keren bij Orca in Leeuwarden. De Dokkumse is haar zwemcarričre is begonnen bij de Granaet en heeft daarna via Orca’s Regionale Talentteam (ORT) aansluiting weten te vinden bij de nationale zwemtop. Haar terugkeer ziet ze als de juiste stap om zich verder te kunnen ontwikkelen.

Sportdinsdag, 1 mei 2012

Cambuur aast op ‘viermaal is scheepsrecht’

Het is even wennen: voor het eerst in drie jaar moet SC Cambuur niet in de tweede, maar al in de eerste ronde van de nacompetitie aantreden. Aan het vertrouwen in de goede afloop in de strijd om promotie geen gebrek. Op naar MVV.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties