Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 1 mei 2010.

Economiezaterdag, 1 mei 2010

‘Het wachten is op de eerste rechtszaak’

Amsterdam – Twee jaar is er gewerkt aan een nieuw systeem. Nu ligt het patent stevig verankerd en kan sinds half april de werking van Copy Confirm aan het publiek worden getoond. Aan zowel ondernemers als particulieren en ZZP’ers, want volgens de uitvinders heeft iedereen wel eens een moment waarop gedacht wordt: ,,Kon ik dat mailtje nu maar bewijzen.”

Economiezaterdag, 1 mei 2010

Suikerbieten zijn dit jaar toch niet later ingezaaid

Bergen op Zoom - Het zaaien van de suikerbieten stond door regenachtig weer eind maart en begin april lang stil. Dankzij een inhaalslag in de laatste twee weken zal de gemiddelde zaaidatum dit jaar uitkomen op 9 april. Dat is gelijk aan het tienjarig gemiddelde. De langere winter lijkt dus geen effect te hebben gehad op de inzaai. Dit meldt het IRS, het onderzoeks- en kenniscentrum voor de suikerbietenteelt in Nederland. Hierbij wordt ervan uit gegaan dat het zaad voor het resterende areaal van circa zevenhonderd hectare de komende week de grond in gaat.

Hoofdartikelzaterdag, 1 mei 2010

Veehouderij, discussie...

De oproep van ruim honderd wetenschappers om de veehouderij grondig te herzien, kan een begin zijn van een discussie die en breder en dieper gaat. Bij zo’n discussie is het van vitaal belang dat die niet alleen gaat over boeren. Ze gaat minstens evenzeer over boeren, wetenschappers, eigenaren van groot winkelbedrijven, politici en ze gaat over consumenten. Allen zijn betrokkenen en geen van allen kan zich onttrekken aan zo’n gesprek. Anders gaat de beschuldigende vinger eenzijdig richting boeren. En komen andere betrokkenen te gemakkelijk weg - alsof zij niet evenveel verantwoordelijkheid dragen voor de in de oproep gewraakte praktijken in de veehouderij.

Regiozaterdag, 1 mei 2010

‘In 6,5 jaar isolatie en dubbel glas terugverdiend’

Leeuwarden - Wie van plan is zijn eigen huis energiezuiniger te maken, kan mogelijk een deel van de investeringen terugkrijgen van de overheid. Wacht nog even met aankopen doen en het geven van een opdracht en ga na of u in aanmerking komt voor subsidie. Op maandag 3 mei gaat de subsidieregeling energiebesparing Fryslân in.

Regiozaterdag, 1 mei 2010

Dronryp vroeg aan de slag om de clubkas te spekken

Leeuwarden - ,,Er wordt dit jaar veel minder verkocht dan vorig jaar”, roept een van de marktverkopers vanachter een kleed dat nog overvol ligt met spulletjes. Dozen vol met elektronica, wat oude boeken en een bijzondere verzameling van ernstig verwaarloosd speelgoed heeft hij verdeeld op zijn stekkie aan de Eewal in Leeuwardeen. ,,Het ligt niet aan de spulletjes hoor. Dit doet het anders heel goed. De Friezen zijn echte Hollanders aan het worden: kijken, kijken, niet kopen.”

Regiozaterdag, 1 mei 2010

Eiland toch voor aardwarmte

Terschelling - Terschelling gaat zich toch weer inzetten voor geothermie (aardwarmte) als energiebron. Samen met Texel en de regio Noord-Holland Noord heeft het eiland gisteren subsidie aangevraagd bij het Waddenfonds voor een vooronderzoek, dat anderhalf miljoen euro kost.

Regiozaterdag, 1 mei 2010

Coöperaties leidden de Friese landbouw uit de crisis van 1880.

Leeuwarden - De Friese veeteelt maakt niet de gemakkelijkste tijd door. Maar dat is niet uniek, de geschiedenis van die bedrijfstak leest als een aaneenschakeling van pieken en dalen. Een zo’n dal vormt de landbouwcrisis van 1880. Door Erik Betten en Siem van der Woude.

Regiozaterdag, 1 mei 2010

‘Gemeenten te afwachtend in tijd van crisis’

Leeuwarden - Gemeenten in Nederland hebben hun reserves meer uitgeput dan gezien de recessie verstandig was. Dat stelt het onderzoeksbureau PriceWaterhouseCoopers (PWC). Vanwege de verkiezingen van begin dit jaar zijn de harde ingrepen vorig jaar vaak nog uitgebleven. Volgend jaar zal de financiële klap des te groter zijn.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 mei 2010

Duitser Mayer (98), de oudste kardinaal, overleden

Vaticaanstad - De Duitse kardinaal Paul Augustin Mayer is gisteren op 98-jarige leeftijd overleden. Hij was de oudste kardinaal in de Rooms-Katholieke Kerk. Dat hebben bronnen binnen het Vaticaan gemeld.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 mei 2010

‘Preek over de zonden van bankiers Wall Street’

New York - De bankiers van Wall Street moeten tot inkeer komen en stoppen met hun zelfverrijking. Dat vindt Jim Wallis van de evangelicale beweging Sojourners. Hij schrijft dat in zijn webcolumn. Hij gaat in op de felle kritiek die er nu is op de banken. Die hebben weer winst gemaakt, maar wel ten koste van de gewone burger, op Main Street.

Sportzaterdag, 1 mei 2010

Monroe na onwennig begin de grote meneer bij Aris

Leeuwarden - ‘Accept what God allows’ staat er in grote letter op zijn rechterarm getatoeëerd. Darryl Monroe, letterlijk en figuurlijk de grote man bij Aris De Friesland, probeert er naar te leven. Accepteer wat je gegeven wordt in het leven. Het is zijn streven, maar in de praktijk was en is dat niet altijd gemakkelijk, geeft de basketballer toe. Als het meezit, is het een stuk eenvoudiger.

Sportzaterdag, 1 mei 2010

Laatste seizoen voor drie PC-winnaars

Sint Annaparochie De kaatsers Jacob Wassenaar, Rutmer van der Meer en Daniël Iseger beginnen morgen aan hun laatste seizoen. Voor Wassenaar, winnaar van het Klavertje Vier en tweevoudig PC-winnaar, is het daarbij zeker dat hij een laatste ronde over de kaatsvelden maakt. Hij heeft het te druk met zijn werk en studie. Voor Iseger is het een principebesluit en Van der Meer houdt een slag om de arm. De Sint Jabuurster kampte vorig seizoen met blessureleed aan enkel en elleboog en noemt de kans dat hij stopt vijftig procent. ,,Maar misschien draai ik wel een superseizoen”, houdt de tweevoudig van de PC een slag om de arm. Iseger, die steeds meer last ondervindt van zijn heupafwijking, kondigde na de het winnen van zijn tweede PC vorig jaar al aan nog één seizoen te willen kaatsen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties