Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van maandag, 1 mei 2006.

Economiemaandag, 1 mei 2006

Oeroud bedrijf Raadsma naar nieuw pand

Dokkum - Na een hectische week tussen Kerst en de jaarwisseling is technische groothandel Raadsma in Dokkum naar bedrijventerrein Zuiderschans aan de zuidkant van Dokkum verhuisd. Uitbreiding was hoognodig en op de vorige locatie op de Hogedijken was geen plaats. ,,We konden geen kant meer op’’, geeft financieel directeur en eigenaar Hubert Raadsma aan. Samen met zijn broer Jack heeft hij de leiding over het eeuwenoude familiebedrijf. Ze zijn de achtste generatie die aan het roer staat.

Economiemaandag, 1 mei 2006

Bourguignon begint vandaag in Dokkum

Dokkum - Autodealer en -garage Bourguignon opent vandaag zijn nieuwe vestiging in Dokkum. Op de nieuwe vestiging is eerst werk voor zes medewerkers. De nieuwe vestigingsmanager A. Kingma verwacht dat dit aantal nog dit jaar groeit tot tien. Autobedrijf Bourguignon uit Leeuwarden besloot tot opening van een vestiging in Dokkum vanwege het grote aantal klanten in die regio. ,,Dokkum zat al in ons rayon, maar we kunnen natuurlijk een veel betere service leveren als we bij de klant op de hoek zitten”, zegt Kingma.

Economiemaandag, 1 mei 2006

Hardstaal Lemmer failliet; elf banen weg

Lemmer - Hardstaal in Lemmer is failliet. De elf medewerkers van het staalbedrijf verliezen daarbij hun baan. Dat maakte curator J. van der Meulen gisteren bekend. Een doorstart van het bedrijf zit er niet in, volgens Van der Meulen.

Economiemaandag, 1 mei 2006

36 Mensen verliezen baan

Sneek - Verffabriek CPS Color in Sneek sluit volgend jaar zijn deuren. De 36 medewerkers verliezen daarbij hun baan. CPS wil de productie in Nederland concentreren in de vestiging in Sittard. Dat maakte bestuurder R. van Riezen van vakbond CNV Chemie en energie bekend.

Hoofdartikelmaandag, 1 mei 2006

Wouter Bos, Scandinavië…

Wouter Bos heeft gesproken. We moeten in Nederland toe naar ‘het Scandinavisch model’ voor de inrichting van de samenleving. Bijvoorbeeld voor de verdeling van de lasten, de bijna-verplichting om als tweeverdieners te werken en de uitkeringen.

Regiomaandag, 1 mei 2006

Leden nemen advies niet over

Zwolle - Het jaarverslag 2005 van het Koninkijk Friesch Paarden-Stamboek (KFPS) heeft niet de goedkeuring gekregen van de kascommissie. Dit bleek vrijdagavond tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van het KFPS in de Buitensociëteit Zwolle. De leden legden echter het advies van de kascommissie om geen decharge te verlenen over de jaarcijfers naast zich neer.

Regiomaandag, 1 mei 2006

Burgemeester Dijkstra had ‘fantastyske dei’

Zeewolde - ,,Ik fernuverje my der altyd wer oer, hoe't Beatrix de mem fan it folk węze kin, mei har gebaren, har hiele hâlding.” Ype Dijkstra, burgemeester van Zeewolde (en daarvoor van Boarnsterhim) mocht zaterdag Koningin Beatrix en haar familie ontvangen en is twee dagen later nog diep onder de indruk: ,,It wie fantastysk.” Even leek het alsof vier maanden van voorbereiding letterlijk in het water zouden vallen. Vlak voor aankomst van het koninklijk gezelschap begon het namelijk verschrikkelijk te hagelen. ,,Mar geandewei waard it droech en oan de ein fan de besite koenen de paraplu's ynklapt wurde.” Onderweg hadden zowel de Koningin als de prinsen en prinessen alle aandacht voor het publiek, dat vaak al twee uur of meer had staan kleumen. ,,It wie echt hiel kâld. Der wie in famke dy't fioele spylje soe, mar dy wie der hielendal ôf. Dat de Keninginne gong efkes by har stean, de trientjes kamen dęrby en doe wie it wer klear. Beatrix is dęr echt hiel goed yn.” Na een klein uurtje was de visite voorbij en voer het koninklijke gezelschap op een klipper de haven uit. Dijkstra: ,,Wy binne tige tefreden oer de hiele dei.”

Regiomaandag, 1 mei 2006

Expositie vertelt het ‘andere verhaal’ van vergrijzing

Oosterwolde - Plaatselijk Belang Oosterwolde wil met een expositie het 'andere verhaal' van vergrijzing vertellen. Het heersende beeld over ouderdom is volgens de initiatiefnemers eenzijdig. De oudere mens wordt neergezet als ,,uitvreter en kostenverslindende afhankelijke persoon zonder maatschappelijk nut". Vergrijzing kan volgens hen ook gezien worden als een voortzetting van de evolutie van de mens in de richting van een meer gerijpte samenleving. De expositie Vlaggen met beeld en verhaal van ouderen is de afsluiting van het project Gemiddelde leeftijd 96,5 en wordt op 5 mei geopend in het gemeentehuis van Oosterwolde.

Regiomaandag, 1 mei 2006

Twee fotojaarboeken en expositie

Reduzum - Elk verandering in Reduzum is nieuws. Wordt er een vaart uitgebaggerd, een krans gelegd, een baby geboren, botsen er twee auto's tegen elkaar of wordt het gras op het kerkhof gemaaid: grote kans dat dit nieuws de website van Reduzum haalt. Elke dag bezoeken bijna tweehonderd mensen de populaire website www.reduzum.com. In vier jaar tijd werd de pagina meer dan honderdduizend maal geraadpleegd. De honderden foto's die de afgelopen jaren op de webiste hebben gestaan, staan nu ook te boek. Zaterdag werden er twee foto-jaarboeken gepresenteerd, over de jaren 2004 en 2005.

Regiomaandag, 1 mei 2006

Zonnige Koninginnedag

Leeuwarden - Bij duizenden gingen ze over de vrijmarkt, zaterdag: feestvierders uit heel Fryslân die naar Leeuwarden kwamen voor Koninginnedag. De hele binnenstad was bezaaid met standjes en dekens, waarop vele honderden burgers hun afgedankte huisraad en andere handelswaar hadden uitgestald. Ook in veel andere steden en dorpen vormde de traditionele vrijmarkt het hoogtepunt van een zonnige, maar koude Koninginnedag. Daarnaast waren er allerlei sport-, spel- en cultuurevenementen. In Earnewâld werd de Feankeninginne binnengehaald. In Oosterbierum vond bijvoorbeeld het jaarlijkse straatkaatsen plaats. 's Avonds ging het hele dorp op Oranjefietstocht door de wijde omgeving.

Regiomaandag, 1 mei 2006

Tweede-Kamerlid Nawijn:

Weermaandag, 1 mei 2006

Regen

Vanmiddag neemt de bewolking toe en gaat het regenen. Het wordt 13 graden en de zuid tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, bij zee krachtig 6 bft. Morgen blijft het droog en met af en toe zon loopt de temperatuur op naar een aangename 18 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties