Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 1 april 2014.

Hoofdartikeldinsdag, 1 april 2014

Europa, je hoeft er niet van te houden

Als wordt gezegd dat de Europese Unie met een imagoprobleem worstelt, zullen maar weinig mensen daarvan opkijken. De EU staat bekend als een geldverspillende instelling die ver van de burgers afstaat. Dat beeld wordt vandaag weer bevestigd in het rapport European Pulse dat onderzoeksbureau Ipsos uitbrengt aan de vooravond van de Europese verkiezingen volgende maand. Bijna zeven op de tien Nederlanders en ruim de helft van de Europeanen wil de macht van de Unie beperken of er helemaal uit stappen.

Regiodinsdag, 1 april 2014

Hoogleraar en bureau bekijken plan Europaplein

Leeuwarden | De twee plannen voor de aanpassing van het Europaplein in Leeuwarden worden onderzocht door prof. ir. Jan Brouwer en bureau De Groot Volker. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde gisteren in met het voorstel van een raadscommissie, om deze twee partijen het onderzoek te laten doen. De FNP, de NLP en VerenigdLinks stemden tegen: zij hebben geen onderzoek nodig om een keuze te maken. Ze lijken voor de plannen van de Vereniging Monument Europaplein te stemmen.

Regiodinsdag, 1 april 2014

Buren zijn best bereid iets voor elkaar te doen

Joure | Een Facebookpagina waarop wijkbewoners van Wyldehorne in Joure nieuwtjes met elkaar uitwisselen, een dorpscontactgroep in Akmarijp die bezoeken brengt aan ouderen en een buurtkring die op verzoek klusjes of boodschappen doet voor mensen die dat niet meer kunnen. Het is een greep uit de initiatieven die in de afgelopen drie jaar zijn ontstaan uit het project Kleine Kernen eigen Krachten (KKeK) van welzijnsorganisatie Miks Welzijn in dorpen in De Friese Meren. Gisteren werd dat project afgesloten tijdens een bijeenkomst in Joure.

Regiodinsdag, 1 april 2014

Muziektherapie toegankelijk

Leeuwarden | Meer Friese kinderen met autisme kunnen in de toekomst muziektherapie krijgen. Stenden Hogeschool, Jeugdhulp Friesland en Stichting Papageno, dat zich inzet voor deze vorm van therapie, vormen een samenwerkingsverband. Doel is om de deze vorm van zorg beter toegankelijk te maken.

Regiodinsdag, 1 april 2014

Veel bezwaren en weinig bijval voor windpark IJsselmeer

IJlst | Voor- en tegenstanders van een windpark van maximaal 400 megawatt in het IJsselmeer hebben gisteravond in IJlst geprobeerd Statenleden van hun gelijk te overtuigen. De eerste van drie hoorzittingen die de commissie Lân, Loft en Wetter deze week houdt, verliep rustig. De negentien insprekers konden hun visie op de Structuurvisie Windstreek 2014 IJsselmeer zonder interrupties of bijval laten horen.

Sportdinsdag, 1 april 2014

Heerenveen: hopen op de ‘opbouwtrainer’

Heerenveen | Dwight Lodeweges is geen onbekende in het Abe Lenstra Stadion. De trainer, van wie gisteren bekend werd dat hij Cambuur na dit seizoen voor Heerenveen zal verruilen, was in het seizoen 2003-2004 als assistent actief in het Friese Haagje. Hij werkte toen nauw samen met hoofdcoach Foppe de Haan, keeper Hans Vonk en verdediger Tieme Klompe: mannen die nu hun stempel drukken op het technische beleid bij de club.

Sportdinsdag, 1 april 2014

De Jong blijft, maar hoe nu verder bij Cambuur?

Leeuwarden | Terwijl de stof over het aanstaande vertrek van trainer Dwight Lodeweges naar sc Heerenveen nog aan het neerdwarrelen is, blijven vele vragen met betrekking tot SC Cambuur vooralsnog onbeantwoord. Assistent-trainer Henk de Jong laat desgevraagd weten de Leeuwarders trouw te blijven, maar wordt hij de opvolger? En wat voor rol gaat de onvrede onder supporters spelen nu Cambuur voor belangrijke duels staat in de jacht op handhaving in de eredivisie?

Sportdinsdag, 1 april 2014

Reconstructie van een opmerkelijke trainerstransfer

Het is 13.48 uur. ,,Dwight Lodeweges vertrekt aan het einde van dit seizoen naar sc Heerenveen.” Met dat nieuws komt SC Cambuur, de huidige club van de 57-jarige Canadees, op deze maandagmiddag als eerste in Nederland naar buiten. Links en rechts gaan meteen geruchten over een vervroegde 1-aprilgrap over de opvolging van Marco van Basten, maar dat wordt door beide kampen ontkend. Nog nooit verkaste een Cambuur-trainer rechtstreeks naar de rivaal uit Heerenveen. Een reconstructie van een opmerkelijke transfer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties