Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 1 april 2009.

Cultuurwoensdag, 1 april 2009

‘Kleiner festival, maar gezelliger’

De afgelopen vier jaar werd in de Drachtster schouwburg De Lawei het multimediale festival Zappop gehouden. Maar Zappop is niet meer; het maakt plaats voor een vernieuwd festival onder de naam No Bowling. Zappop bleek te ambitieus en kampte met tegenvallende bezoekersaantallen. Het nieuwe festival is kleinschaliger van opzet.

Cultuurwoensdag, 1 april 2009

Popronde strijkt op 23 oktober neer in Leeuwarden

Leeuwarden - Het rondreizend popfestival Popronde doet dit jaar op 23 oktober Leeuwarden aan. Op die dag zullen op verschillende locaties in de stad, tientallen popbands optreden. Leeuwarden is een van de 23 deelnemende steden, meldt organisator Stichting Opwaarts. Dat zijn er drie meer dan vorig jaar. Leeuwarden doet, in samenwerking met Stichting Friesland Pop, voor de vijfde keer mee.

Cultuurwoensdag, 1 april 2009

Frysk Fanfare Festival krijgt totaal nieuwe opzet

Heerenveen - Het Frysk Fanfare Festival (FFF) krijgt een totaal nieuwe opzet. Vanaf 2010 wordt het een Fries Fanfare Kampioenschap waarbij wordt gestreden om punten. Komende zaterdag maakt de organisatie bekend hoe het festival vanaf volgend jaar er precies uit komt te zien.

Cultuurwoensdag, 1 april 2009

Vocaal Ensemble Cantatrix naar Italiaans concours

Dokkum - Vocaal Ensemble Cantatrix is geselecteerd voor het 48e Concorso ‘Seghizzi’ in de Italiaanse stad Gorizia. Dat heeft de manager van het koor gisteren laten weten. Cantatrix is het eerste Nederlandse koor dat is uitgenodigd voor het prestigieuze zangconcours in Italië.

Economiewoensdag, 1 april 2009

Empatec krijgt prijs voor een lager ziekteverzuim

Sneek - Het verzuim- en ziektepercentage bij arbeidsontwikkelbedrijf Empatec in Sneek is de afgelopen jaren met bijna 4 procent afgenomen. Daarom krijgt het bedrijf morgen het estafettestokje van de Kroontjesestafette uitgereikt van zorgverzekeraar De Friesland uitgereikt.

Economiewoensdag, 1 april 2009

Van Brummelen verder als Zwette Machinebouw

Leeuwarden - Het failliete machinebedrijf Van Brummelen in Leeuwarden is overgenomen. Dat heeft de curator van het bedrijf vanochtend meegedeeld. Koper is de Paroshagroep uit Sint Annaparochie. Het bedrijf ging begin vorige maand failliet. Oorzaken waren volgens de curator het wegvallen van opdrachten, de internationale crisis en een management dat afkomstig was uit een andere branche en onvoldoende bekendheid had met het bedrijf.

Hoofdartikelwoensdag, 1 april 2009

De conferentie...

De Afghanistan-conferentie in Den Haag is om meerdere redenen een succes. De eerste reden is een beetje een kneuterige: Nederland heeft de conferentie goed voorbereid en vlekkeloos laten verlopen. Minister Verhagen kan trots zijn; burgemeester Van Aartsen idem.

Regiowoensdag, 1 april 2009

Gymnasiast regelt maatschappelijke stage zelf wel

Leeuwarden - Met pa mee op zakenreis naar Namibië of een weekje meelopen in de rechtbank waar een oudoom werkt. De gymnasiasten van Piter Jelles regelen een maatschappelijke stageplek zelf wel. Tot genoegen van staatssecretaris Van Bijsterveldt.

Regiowoensdag, 1 april 2009

De verschillen leren horen tussen een duif en een duif

Dokkum - ,,Er zaten wel drie soorten duiven tussen”, verzucht Dorisa Weerheim (12). ,,Die zijn wel heel moeilijk uit elkaar te houden!” Dorisa en haar klasgenoten van groep 7/8 van gereformeerde streekschool De Schakel deden gisterochtend mee aan de vogelgeluidentest van het Natuurmuseum in Dokkum. Vrijwilliger Pieter Braaksma liet in de klas geluiden horen; de kinderen vulden op een papier de naam van de bijbehorende vogel in.

Regiowoensdag, 1 april 2009

’n Poëziealbum, tegenwoordig ook cultuurhistorie

Drachten - De kleuters van obs ’t Tweespan verdiepten zich twee weken lang in archeologie, en richtten een museum in. De opbrengst van de toegangskaartjes is voor de Stichting Joris, die geld bijeen spaart voor onderzoek naar tyrosinemie.

Regiowoensdag, 1 april 2009

Nipte meerderheid voor verhuizing Filmhuis

Leeuwarden - Het Filmhuis in Leeuwarden kan verhuizen van de kelder onder schouwburg de Harmonie naar het nieuwe Fries Museum dat op het Zaailand komt. De coalitiepartijen in de gemeenteraad steunden gisteravond het plan van hun wethouders.

Regiowoensdag, 1 april 2009

Neem je als stagiair ’es meer initiatief, is het ‘ho ho’

Heerenveen - Ze hebben een enorme verantwoordelijkheid, de stagebegeleiders van de zorginstellingen. Zij moeten ervoor zorgen dat de leerlingen enthousiast worden over de sector en het vak goed in de vingers krijgen. Op het congres ‘Als werkbegeleider competent’ in het Abe Lenstrastadion in Heerenveen, waarbij ook prinses Margriet even aanwezig was, werden zij geďnspireerd deze taak goed uit te voeren.

Geloof & Kerkwoensdag, 1 april 2009

Een praktische gids voor een realistisch gebedsleven

Schrijver en journalist Philip Yancey is een autoriteit in de VS. Onder meer door zijn artikelen in Christianity Today maar verder door zijn boeken, die ook regelmatig in het Nederlands verschijnen. Zijn boek Bidden vertelt over zijn zoektocht in het gebed.

Geloof & Kerkwoensdag, 1 april 2009

Uitstapproject voor bezoekers rosse buurt

Amsterdam - De Stichting Tot Heil des Volks gaat mannen die prostituees bezoeken helpen om ‘uit te stappen’. Vandaag start de opzet van een project op de Amsterdamse Wallen in navolging van het succes dat al wordt geboekt om prostituees een andere toekomst te bieden.

Geloof & Kerkwoensdag, 1 april 2009

Helft van predikanten gaat met pensioen

Utrecht - De Protestantse Kerk zet in op plaatselijke samenwerking en solidariteit van gemeenten. Minder predikanten noopt tot hard ingrijpen.

Geloof & Kerkwoensdag, 1 april 2009

‘Verdubbeling afdracht kerken aan landelijke PKN’

Leeuwarden/Utrecht - Een stuurgroep van de Protestantse Kerk stelt voor om de afdracht voor de zogenaamde solidariteitskas te verdubbelen: van 5 naar 10 euro per belijdend lid.

Sportwoensdag, 1 april 2009

Pranjic keert terug met blessure

Heerenveen Danijel Pranjic moet de WK-kwalificatiewedstrijd van Kroatië vanavond tegen Andorra aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder van sc Heerenveen heeft op het trainingskamp van de Kroaten een kuitblessure opgelopen en is teruggekeerd naar Fryslân.

Sportwoensdag, 1 april 2009

Stiens en CSL willen opnieuw fusie bespreken

Stiens - De voetbalverenigingen vv Stiens en vv CSL uit Stiens willen opnieuw onderzoeken of een fusie tussen beide clubs wenselijk is. Morgen wordt er in een speciale gezamenlijke ledenvergadering in de Hege Stins toestemming gevraagd voor het oprichten van een fusieonderzoekscommissie (FOC). Het verzoek is formeel en zal niet in stemming worden gebracht. Maar mochten de leden massaal tegen zijn, willen de besturen de zaak niet op de spits drijven. In 1993 was er ook al een sprake van een mogelijk samengaan. Dat werd destijds door met name de oudere leden tegengehouden.

Sportwoensdag, 1 april 2009

Drachtster Boys verrast WKE in bekertoernooi, Harkemase Boys rolt De Weide op

Emmen - Drachtster Boys heeft gisteravond in Emmen voor een daverende verrassing gezorgd door de koploper in de hoofdklasse C zondag met 0-4 uit te schakelen in de vierde ronde van districtsbeker. De zege in WKE was volkomen verdiend. Harkemase Boys had geen enkele moeite met De Weide (0-6).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties