Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 1 maart 2006.

Agendawoensdag, 1 maart 2006


Bijschriftwoensdag, 1 maart 2006

Honger

Hongersnood! Wie het zelf aan niets ontbreekt, kan zich daar geen voorstelling van maken.

Expowoensdag, 1 maart 2006

Allingawier , Museumdorp: expo ‘Holland Waterland‘.

Hoofdartikelwoensdag, 1 maart 2006

Bosnië, Rwanda, Sudan…

Rijkelijk laat buigt het Internationaal Gerechtshof in Den Haag zich momenteel over de klacht van genocide die Bosnië in maart 1993 indiende tegen Servië. Bosnië wilde met de klacht een einde maken aan de moorden, martelingen en verkrachtingen die in de Bosnische oorlog werden gepleegd. Dat zit er dus niet in. Het leed is al geschied, hoogstens kunnen nabestaanden financiële compensatie krijgen.

Regiowoensdag, 1 maart 2006

Vluchtelingenwerk begint project in landen van herkomst

Leeuwarden – Vluchtelingenwerk Fryslân (VWF) gaat actief contacten leggen in landen van herkomst om kansloze vluchtelingen een alternatief te bieden. De stichting haakt aan bij een lopend project in Tilburg, waar al goede resultaten zijn bereikt met de terugkeer van asielzoekers naar Sierra Leone. Wanneer de subsidie binnen is, kan het project beginnen.

Regiowoensdag, 1 maart 2006

‘Dak op Broerekerk kunstwerk’

Bolsward – ,,Het is een prachtig gezicht, werkelijk schitterend. Het wordt een waar kunstwerk.’’ Babs Haanstra, voorzitter van de Stichting Vrienden van de Broerekerk raakt er niet over uitgepraat. Gisteren is er een begin gemaakt met het glazen dak op de Broerekerk in Bolsward. De staalconstructie is erop geplaatst, zodat over twee weken het glas ertussen kan worden gezet. ,,Ik heb uitzicht op het monument, want ik woon er tegenover en zat gistermiddag in het zonnetje te genieten. Na al die jaren is ons doel echt bereikt. Ik voelde me ontzettend gelukkig toen gisterochtend het geraamte op de kerk werd gezet.’’

Regiowoensdag, 1 maart 2006

Brinkhorst zet splitsen energiesector door

Den Haag/Leeuwarden - Minister Brinkhorst van Economische Zaken wil de splitsing van de energiebedrijven doorzetten. De recente ontwikkelingen op de Europese energiemarkt hebben de noodzaak van de splitsingswet volgens hem eerder groter dan kleiner gemaakt.

Regiowoensdag, 1 maart 2006

‘It koe my neat mear skele, it hiele libben’

Leeuwarden – Meer dan een jaar zat Pieter Scholten ,,yn ’e put”. Zijn vrouw was overleden, hij verwaarloosde zichzelf en liet zijn medicijnen staan. ,,It koe my allegear neat mear skele, it hiele libben”, vertelt de 65-jarige Leeuwarder.

Regiowoensdag, 1 maart 2006

‘Haak’ precies tussen stad en dorpen in

Leeuwarden - Automobilisten die van Drachten naar Harlingen rijden, gaan vanaf 2012 vanaf de huidige afslag Leeuwarden-Oost rechtdoor, met een boog naar het noordwesten, via een aquaduct onder het Van Harinxmakanaal door, om dan bij Marssum op de bestaande snelweg A32 uit te komen.

Geloof & Kerkwoensdag, 1 maart 2006

Beter begrip van de christelijke geloofssymbolen

Symbolen, afbeeldingen en tekens krijgen steeds meer aandacht in onze visueel ingestelde tijd. Onlangs verscheen van Alfred. C. Bronswijk het boek Christelijke symbolen van A tot Z.

Geloof & Kerkwoensdag, 1 maart 2006

Het Goede Nieuws weggeven

Toronto – ,,Het Goede Nieuws weggeven’’, dat hoopt Warmolt Houwing dat mensen de komende weken gaan doen met zijn bestseller Hij leefde onder ons . ,,Een voor jezelf en twee om weg te geven.’’ Hij heeft op verzoek van Nederlandse christenen ruim honderdduizend boekjes in het Nederlands laten drukken, speciaal voor Pasen.

Sportwoensdag, 1 maart 2006

Schulting langer bij Omniworld

Almere - Jan Schulting blijft hoofdtrainer van FC Omniworld. Hij heeft zijn contract bij de voetbalclub uit de eerste divisie met een jaar verlengd.

Sportwoensdag, 1 maart 2006

De Friesche Leeuw start in Ster van Zwolle

Zwolle - Voor het eerst sinds jaren zal de Leeuwarder wielervereniging De Friesche Leeuw weer deelnemen aan de Ster van Zwolle. De 46ste Ster, de openingsklassieker van het seizoen, wordt zaterdag verreden.

Sportwoensdag, 1 maart 2006

Samaras scoort bij debuut in Grieks elftal

Limassol - Georgios Samaras heeft het vertrouwen dat de Griekse bondscoach Otto Rehhagel in hem heeft gesteld, niet beschaamd.

Sportwoensdag, 1 maart 2006

Flyers begint goed genoeg aan play-offs

Heerenveen – Vadeko Flyers is de strijd in de play-offs om het landskampioenschap niet goed, maar wel goed genoeg begonnen. In Heerenveen versloeg het team van Brian de Bruijn dinsdagavond Eaters Geleen. De ruim uitgevallen zege verhulde dat de Friezen grote moeite hadden met de fysiek spelende Limburgers.

Sportwoensdag, 1 maart 2006

Benefietduel brengt ruim 35.000 euro op

Leeuwarden - Cambuur Leeuwarden speelde dinsdagavond een benefietwedstrijd tegen een selectie van Molukse voetballers. De opbrengst van dit duel is bestemd voor een kindertehuis in Amurang op de Molukken in Indonesië. Er waren ruim 1700 toeschouwers en organisator Ritsko van Vliet schat de opbrengst op ruim 20.000 euro. Aangezien de organisatie Wilde Ganzen er 70 procent bijlegt, kan het kindertehuis ruim 35.000 euro tegemoet zien.

Sportwoensdag, 1 maart 2006

Is er na vandaag nog leven voor Cambuur?

Leeuwarden - Vandaag, woensdag 1 maart 2006, is de meest cruciale dag in de ruim veertigjarige historie van voetbalclub Cambuur Leeuwarden. Vanmiddag wordt beslist of de club nog levensvatbaar is of dat er na maanden van opperste spanning alsnog een einde komt aan het betaalde voetbal in de Friese hoofdstad.

Weerwoensdag, 1 maart 2006

Zon en winters


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties