Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 1 maart 2005.

Bijschriftdinsdag, 1 maart 2005

Golfslag

Joodse mensen kun je aantreffen in vrijwel alle beroepen.

Dossierdinsdag, 1 maart 2005

De 10, het mooiste rugnummer van weleer


Economiedinsdag, 1 maart 2005

Imperial Tobacco Joure schrapt zestig banen

Joure – Tabaksfabrikant Imperial Tobacco in Joure schrapt zestig banen. Volgens bedrijfsleider F. Jansen is dat noodzakelijk vanwege de teruglopende verkoop van de shagmerken Van Nelle en Drum. Jansen sluit gedwongen ontslagen niet uit.

Economiedinsdag, 1 maart 2005

Dales gaat praten met

Leeuwarden - Burgemeester Dales neemt op korte termijn contact op met de Franse directie van Total, het moederbedrijf van het in Leeuwarden te sluiten bedrijf Atoglas. Medewerkers van het bedrijf vroegen de Leeuwarder raad en het college gisteravond in de raadsvergadering om steun.

Economiedinsdag, 1 maart 2005

Groentegroothandel Smeding koopt Buter

Sint Annaparochie – Smeding in Sint Annaparochie, groothandelaar in aardappelen, groenten en fruit, neemt Buter Fruitprimeurs uit Zwolle over. Dat maakte Smeding gisteren bekend. De vijf medewerkers van Buter gaan mee naar Smeding. Buter bezorgt aan horeca, bedrijfsrestaurants en instellingen in de regio Zwolle. Smeding wil met de overname zijn positie op die markten versterken.

Hoofdartikeldinsdag, 1 maart 2005

Historische dag in Beiroet

Libanon beleefde gisteren een historische dag; eigenlijk geldt dat de hele regio van het Midden-Oosten: de regering van premier Karami is opgestapt. Massale protesten in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet, een dreigende motie van wantrouwen in het parlement en toenemende buitenlandse druk, hebben de premier ertoe gebracht op te stappen. De val van zijn kabinet komt na enkele weken van onrust, ontstaan na de moord op oud-premier Rafik Hariri.

Regiodinsdag, 1 maart 2005

Buitenlanders dreigen af te splitsen van FPS

Heerde - Een aantal buitenlandse dochterstamboeken van het Friesch Paarden-Stamboek (FPS) dreigt het moederstamboek te verlaten. Dat bleek gisteren op een vergadering in Heerde, waar de twee overgebleven FPS-bestuursleden hengstenhouders uit het hele land informeerden over de gang van zaken sinds het aftreden van de vijf andere bestuursleden. Als de buitenlanders zich afsplitsen ,,is de ramp niet te overzien’’, analyseerde Ted Kop Jansen uit Wapse de situatie.

Regiodinsdag, 1 maart 2005

Boeren in de rij voor opvang van ganzen

Leeuwarden – Friese boeren tonen massaal belangstelling voor de opvang van overwinterende ganzen (guos) en smienten (smjunt) op hun land. Dertienhonderd boeren hebben zich hiervoor aangemeld. In totaal is er nu voor 49.000 hectare aan ganzenland, negentienduizend meer dan wat minister Veerman (Natuur) de provincie had opgelegd.

Regiodinsdag, 1 maart 2005

Landbouwmuseum en bezoekerscentrum naar minder bekritiseerde locatie

Earnewâld – Het Frysk Lânbou Museum en het bezoekerscentrum Alde Feanen nemen hun intrek in het recreatiegebouw van bungalowpark It Wiid in Earnewâld. Daarmee is nieuwbouw aan de Koaidyk van de baan. Op die locatie zou de bouw door juridische procedures lang vertraagd worden, zo vrezen het museum en It Fryske Gea.

Regiodinsdag, 1 maart 2005

Enkele ID-banen blijven in Leeuwarden

Leeuwarden – Enkele banen van voormalige ID’ers en WIW’ers in Leeuwarden blijven mogelijk toch bestaan. De Leeuwarder raad gaat discussiëren over het behoud van een aantal maatschappelijk nuttige functies. Hierbij wordt gedacht aan beheerders van buurthuizen en de onderwijsassistenten van het basisonderwijs.

Regiodinsdag, 1 maart 2005

Leeuwarden begint met heroďneverstrekking

Leeuwarden – Leeuwarden wil aan 25 drugsverslaafden gratis heroďne verstrekken. De stad kan hiervoor geld krijgen van het Rijk. Wel zal de gemeente zelf twee tot drie ton moeten bijleggen.

Geloof & Kerkdinsdag, 1 maart 2005

Negatief beeld ouderen ombuigen

Leeuwarden - Kerken zouden de negatieve beeldvorming rond ouderen moeten aanpakken en meer contacten moeten realiseren tussen de verschillende leeftijdsgroepen binnen de gemeente. Het Protestants Dienstencentrum in Zuid-Holland heeft een checklist ontwikkeld om te kijken of een gemeente ouderen -proof is.

Geloof & Kerkdinsdag, 1 maart 2005

‘Kerkenraad Buitenpost ontheffen van taken’

Leeuwarden – Een groep gemeenteleden van de Protestantse Gemeente i.w. in Buitenpost heeft via de classis aan de Generale Synode gevraagd om (een deel van) de kerkenraad te ontheffen van zijn taken. Dat meldt de groep in een open brief in het kerkblad Samenklank, die namens hen geschreven is door J. Hulshoff. De brief is ondertekend door zes gemeenteleden. ,,In twee dagen tijd hebben 165 gemeenteleden schriftelijk verklaard in te stemmen met dit verzoek.”

Sportdinsdag, 1 maart 2005

Emmen wacht vergeefs op ‘Kito’

Heerenveen – Het was eerder aanleiding voor SC Heerenveen om hem weg te sturen. Nu laat hij opnieuw zijn club in onzekerheid. Emmen wacht al vijf weken op Antonio Correia (bijnaam Kito).

Weerdinsdag, 1 maart 2005

Sneeuw

Vanmiddag hebben we perioden met sneeuw of natte sneeuw en langs zee ook regen. Het wordt zo’n 2 graden bij een matige tot krachtige zuidwestenwind. Vannacht zakt het kwik tot rond -1 graad. Morgen opnieuw sneeuw.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties