Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 1 december 2017.

Economievrijdag, 1 december 2017

Schaalvergroting in de melkveehouderij stokt

Den Haag - Melkveebedrijven zijn gemiddeld minder groot dan een jaar eerder doordat boeren werk maken van het inkrimpen van de veestapel. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat een Nederlandse melkveehouder gemiddeld net geen honderd koeien bezit.

Hoofdartikelvrijdag, 1 december 2017

Kan Europa migratie uit Afrika afkopen?

De Europese Unie stelt honderden miljoenen beschikbaar aan Afrika om jongeren in dat continent te ontmoedigen naar Europa te gaan. Op de tweedaagse top in Ivoorkust waar momenteel 28 Europese en 55 Afrikaanse regeringsleiders bijeen zijn, is het centrale thema ‘Investeren in de jeugd’.

Regiovrijdag, 1 december 2017

FB Oranjewoud doet bod op De Friesland

Leeuwarden - FB Oranjewoud heeft een bod gedaan op De Friesland Zorgverzekeraar. Met de investering van het fonds zou de zelfstandigheid van de zorgverzekeraar behouden kunnen blijven.

Regiovrijdag, 1 december 2017

Medi-drones op wad zijn opmaat naar meer

Eelde - De proef met drones die medicatie vervoeren tussen Lauwersoog en Schiermonnikoog moet eind maart 2018 van start gaan. Het project is daarmee vijfenhalve maand vertraagd. De betrokken partijen hebben de extra tijd nodig om alle regels en procedures in orde te maken voor de onbemande vluchten.

Regiovrijdag, 1 december 2017

Paradepaardje LF2018 is niet op tijd klaar

Leeuwarden - De Mondriaankwelder bij Striep op Terschelling wordt hoogstwaarschijnlijk volgend jaar niet aangelegd. Initiatiefnemer Joop Mulder is teleurgesteld dat de blikvanger van het project Sense of Place niet in 2018 te zien zal zijn. Ook de organisatie van LF2018 vindt het jammer, maar hoopt dat de kwelder in 2019 alsnog wordt aangelegd, als ook die bij de Kaag wordt aangelegd.

Regiovrijdag, 1 december 2017

Irritatie over oproep van pro-Zwarte Pieters om Dokkum te mijden

Dokkum - Ondernemers in Dokkum zijn gepikeerd over de Facebook-oproep om zaterdag niet naar Dokkum te komen in verband met een demonstratie tegen Zwarte Piet. ,,Het gaat om een van de belangrijkste zaterdagen in het jaar voor winkeliers. Dit kunnen we niet hebben”, meent Niek Geelhoed, voorzitter van de Dokkumer ondernemers.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties