Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 1 november 2013.

Economievrijdag, 1 november 2013

Tegen piraterij op Franse wegen is weinig te doen

Heeg/Heerenveen | Grote Friese transporteurs zijn al erg alert op diefstal en vandalisme in Noord-Frankrijk, maar hebben nog niet te maken gehad met gewelddadige roofovervallen rond Parijs. Voor dit laatste waarschuwde verzekeraar TVM gisteren na twee roven op Nederlandse truckers in korte tijd.

Hoofdartikelvrijdag, 1 november 2013

Armoede en kerken: nieuwe kansen

Armoede in Nederland is anders dan armoede in Somalië. In het laatste land sterven mensen als gevolg van armoede, in Nederland gebeurt dat niet. Overigens, arme Nederlanders worden niet zo oud als hun welgestelde medeburgers.

Regiovrijdag, 1 november 2013

Vierstromenland opgeknapt

Surhuisterveen | Er lijkt zicht op een oplossing voor de bewoners van woonwijk Vierstromenland in Surhuisterveen. Wethouder Jan Lammers wil de aanleg van wegen, stoepen en lantaarnpalen voorschieten voor projectontwikkelaar Megahome uit Almelo. Die betaalt het geld, ongeveer een ton, terug zodra er genoeg huizen zijn verkocht.

Regiovrijdag, 1 november 2013

Nieuwbouw Dockinga in Ferwert stap dichterbij

Ferwert | Er moet zo snel mogelijk een concreet plan komen voor nieuwbouw van het Dockinga College in Ferwert. De raadscommissie liet gisteravond weten niets te voelen om nog weer een keer veertigduizend euro uit te trekken voor onderzoek naar een alternatief plan voor renovatie van het huidige schoolgebouw met mogelijk een kleine uitbreiding van de school voor voortgezet onderwijs.

Regiovrijdag, 1 november 2013

Friese scholen niet goed onderhouden

Leeuwarden | Veel Friese schoolgebouwen zijn dringend aan een opknapbeurt toe, maar de gemeenten stellen daarvoor geen geld beschikbaar. Vooral in Noordoost-Fryslân gebruiken gemeenten het onderhoudsgeld vaak om andere gaten in de begroting te dichten. Dat zegt Andries Hooijsma, hoofd materiële zaken van het Onderwijsbureau in Meppel.

Geloof & Kerkvrijdag, 1 november 2013

Brenninkmeijer: kerksluiting is een offer voor het werk van de Heer

,,Het sluiten van een kerkgebouw is ingewikkeld, emotioneel en lastig. Maar: wij zijn gelovige mensen. De sluiting van een kerk is méér dan kerksluiting: het is een offer die een kerk of parochie doet om het werk van de Heer voort te dragen.”

Geloof & Kerkvrijdag, 1 november 2013

Gemeente keurt nieuw Hydepark goed

De plannen van de Protestantse Kerk om nieuwbouw te realiseren op landgoed Hydepark in Doorn zijn goedgekeurd door de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Gisteravond ging de raad akkoord met de aanpassing van het bestemmingsplan.

Sportvrijdag, 1 november 2013

Ook duel Flyers tegen Eindhoven afgelast

Heerenveen | Vanwege problemen met de koelinstallatie in ijsstadion Thialf gaat vanavond het ijshockeyduel in de eredivisie tussen UNIS Flyers uit Heerenveen en hekkensluiter Eindhoven Kemphanen niet door. Woensdag werd om dezelfde reden het thuisduel tegen Dordrecht ook al geschrapt. Data om de duels in te halen, zijn nog niet bekend. Thialf hoopt dat de problemen begin volgende week zijn opgelost. Flyers komt zondag wel in actie in het uitduel tegen Geleen.

Sportvrijdag, 1 november 2013

ONS Sneek - HHC live uitgezonden op GPTV

Sneek | De thuiswedstrijd van zaterdag topklasser ONS Boso Sneek tegen HHC Hardenberg wordt zaterdag live uitgezonden op GPTV. De beelden worden gemaakt door Podium TV. GPTV is in de hele provincie te ontvangen via de kabel van UPC, Ziggo en Kabel-Noord. Het duel op het Zuidersportpark begint om 15.00 uur. Met veertien punten uit negen duels is HHC de nummer zes van de zaterdag topklasse. ONS Sneek heeft twee punten minder en staat op de tiende plaats.

Sportvrijdag, 1 november 2013

Cambuur accepteert boete van voetbalbond

Leeuwarden | SC Cambuur gaat niet in beroep tegen de boete van 5000 euro die de aanklager betaald voetbal van de KNVB de Leeuwarders heeft opgelegd. De straf werd opgelegd naar aanleiding van ongeregeldheden rondom het thuisduel met FC Groningen op 17 augustus. De helft van de boete is voorwaardelijk. De aanklager eiste ook dat Groningen bij de volgende wedstrijd in Leeuwarden geen uitsupporters meeneemt. Daar heeft Groningen beroep tegen aangetekend.

Sportvrijdag, 1 november 2013

Column Thijsje Oenema: Zoveelste start en nieuw begin

Naar de start. Klaar? Af. Ik weet niet hoe vaak ik dat in mijn leven al heb gehoord. Of hoe vaak het startpistool klonk en hoe vaak ik mezelf daarna als een kip zonder kop de diepte van de 400 meterbaan in heb gelanceerd? Op naar een opening onder de elf seconden en daar voorbij.

Sportvrijdag, 1 november 2013

Nieuwe columnist: Oenema maakt frisse start na turbulent voorseizoen

Joure | Schaatsster Thijsje Oenema (25) uit Joure kreeg ruim een maand geleden de schrik van haar leven. Bij het weghalen van een moedervlek op haar linkerpols werd een agressieve vorm van huidkanker ontdekt. De geruststelling volgde twee weken later. Ingreep geslaagd, geen uitzaaiingen: ze was schoon. Na een turbulent voorseizoen keerde de Liga-rijdster afgelopen weekeinde sterk terug met een derde plaats bij de 500 meter op het NK afstanden.

Sportvrijdag, 1 november 2013

Heerenveen en Alves missen ‘goed gevoel’

Heerenveen | Gans de dag gonsde gisteren de naam van Afonso Alves door het Friese Haagje. De opschudding die de aangezegde komst van de voormalige topschutter van Heerenveen teweegbracht, vloeide alras weg toen de Zuid-Amerikaan zelf aangaf ‘het goede gevoel bij Heerenveen’ te missen. Voorlopig geen El Fenomeno dus en dat ‘nieuws’ schepte ruimte om de focus te richten op zaken die veel meer de aandacht verdienen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties