Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 1 november 2011.

Cultuurdinsdag, 1 november 2011

Concerten met ongehoorde muziek uit middeleeuwen

Leeuwarden - Het Nederlandse Kamerkoor komt in december met een programma waarin omstreden middeleeuwse muziek centraal staat. Opzienbarende middeleeuwen staat onder leiding van Paul van Nevel en wordt zes keer uitgevoerd, onder meer in Leeuwarden.

Economiedinsdag, 1 november 2011

Samenwerking kan volgens VN armoede beste tegengaan

Rome - Door samen te werken kunnen kleine boeren in ontwikkelingslanden het verschil maken tussen armoede en voedselzekerheid in die gebieden. Dat benadrukte de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties de FAO gisteren bij de officiële lancering van het Jaar van de Coöperatie in New York.

Hoofdartikeldinsdag, 1 november 2011

Kernenergie ja of nee is een kwestie van geld

Kernenergie was jarenlang onderwerp van een bijna ideologische strijd. De voorstanders wezen op de in hun ogen schone productie - geen CO2-uitstoot - tegenstanders wezen op het probleem van het afval en het gevaar van een ongeval. Voor- en tegenstanders begaven zich op vele zijwegen van het onderwerp, om zo veel mogelijk stellingen te kunnen betrekken. De tegenstanders hadden het ‘voordeel’ van de ramp met Tsjernobyl. De discussie over kernenergie werd naar de la verbannen: het publiek zou initiatieven voor nieuwe kerncentrales nooit accepteren.

Regiodinsdag, 1 november 2011

De Friesland werkt mee aan toekomstplan

Dokkum - Ziekenhuis De Sionsberg maakt op last van de inspectie een zorgbeleidsplan, samen met De Friesland Zorgverzekeraar. Hierin wordt bepaald welke zorg het ziekenhuis zelf kan bieden en voor welke afdelingen er moet worden samengewerkt met andere ziekenhuizen.

Regiodinsdag, 1 november 2011

Steeds minder leden voor Groei en Bloei

Leeuwarden - De afdeling van tuiniersvereniging Groei en Bloei in Noordoost-Fryslân kan geen vrijwilligers vinden die nog bestuurstaken op zich willen nemen. Het bestuur is met zeven leden nu nog redelijk voltallig, maar de bestuurstermijn begint voor een aantal leden af te lopen en zicht op vervanging is er nog niet, zegt interim-voorzitter Anton van den Broek (35) uit Gorredijk.

Regiodinsdag, 1 november 2011

Geen fietsbrug bij nieuw klaverblad Stephensonviaduct

Leeuwarden - Een fietsbrug bij het nieuwe halve klaverblad bij het Stephensonviaduct in Leeuwarden, onderdeel van de Westelijke Invalsweg, is te duur. De wens van PAL/GroenLinks en de SP om in plaats van een tunnel een fietsbrug aan te leggen haalde het gisteravond niet.

Regiodinsdag, 1 november 2011

Alles achterlaten voor zoektocht naar eigen ik

Ze gaf haar baan en de huur van haar appartement in Sneek op, verkocht haar mooie auto en ging met een ruim twintig jaar oude VW-bus op reis door Europa: Aliëtte Miedema (30) uit Makkum.

Geloof & Kerkdinsdag, 1 november 2011

Deken van St. Paul’s vertrekt om conflict Occupy

Londen - De deken van de St Paul’s Cathedral in Londen heeft gisteren per direct ontslag genomen. Dat maakte de deken, Graeme Knowles (60), in een verklaring bekend. Knowles liet weten dat zijn positie onhoudbaar is geworden door de toenemende kritiek op de manier waarop de kathedraal de problemen rond het protestkamp bij St Paul’s van Occupy aanpakt.

Geloof & Kerkdinsdag, 1 november 2011

Kerkplanting is geen fabriek

Vorige week dinsdag, woensdag en donderdag was in Berlijn het eerst grote City to City-congres over gemeentestichting in Europa. Honderden Europese geïnteresseerden in gemeentestichting, onder wie honderd Nederlanders, kwamen naar de Duitse hoofdstad om zich te laten enthousiasmeren over het stichten van nieuwe kerken.

Sportdinsdag, 1 november 2011

Sportquiz: Thialf, de beroemdste tempel van ons land

Met de Nederlandse kampioenschappen afstanden wordt komend weekeinde afgetrapt voor een nieuw schaatsseizoen. Goed presteren op de NK afstanden is voor de topschaatsers van belang omdat er de tickets voor de eerste reeks wereldbekerwedstrijden worden verdeeld. Plaats van handeling is natuurlijk Thialf, de beroemdste schaatstempel van Nederland en misschien wel van heel de wereld.

Sportdinsdag, 1 november 2011

Volleybalheren VC Sneek verrassen jong en oud

Sneek - Het herenteam van VC Sneek promoveerde vorig seizoen via de play offs naar de eerste divisie en na vijf duels mogen de Sneker volleyballers zich op dat niveau zelfs de trotse koploper noemen. ,,Het gaat hartstikke lekker, maar voor ons zelf is dat ook wel een beetje een verrassing”, zegt Patrick Koelemij. De veertigjarige trainer/speler geldt een beetje als de drijvende kracht van het team dat uit slechts zes spelers bestaat met een gemiddelde leeftijd van 32,5 jaar.

Sportdinsdag, 1 november 2011

Nog meer Louis van Gaal, voor wie er zin in heeft

Als je het hebt over een boek over Louis van Gaal, denk je al snel aan dat enorme boekwerk dat twee jaar geleden werd gepresenteerd. U weet wel, die in twee delen. Eentje was een biografie over de mens. De ander een soort voetbaltechnische bijbel. Of beter gezegd: in Van Gaal-technische zin. De wereld volgens Louis. Enzovoort.

Sportdinsdag, 1 november 2011

Dure nederlaag voor reserves Heerenveen

Doetinchem Jong sc Heerenveen/FC Emmen heeft gisteravond in de strijd om de bovenste plaatsen in de reserve eredivisie een dure nederlaag geleden. In Doetinchem verloor de formatie van trainer Jan de Jonge door een laat doelpunt van Sjoerd Overgoor met 1-0 van Jong De Graafschap.

Sportdinsdag, 1 november 2011

Maltha zes weken uit de roulatie bij VC Sneek

Sneek - Volleybalster Martha Maltha is zeker zes weken uit de roulatie. In het met 3-1 verloren uitduel tegen Pollux in Oldenzaal liep de midspeelster een zogenaamde ‘hamervinger’ op.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties