Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 1 februari 2012.

Cultuurwoensdag, 1 februari 2012

Jongeren bespelen orgel Enschede

Enschede | In de Grote Kerk in Enschede vindt op 22 september een orgelconcours plaats voor jonge organisten tot 21 jaar. Dat heeft de organisatie gisteren gemeld.

Economiewoensdag, 1 februari 2012

De Machandel koopt het conservenbedrijf terug

Haulerwijk | Grondlegger Piet Glasbeek heeft De Machandel teruggekocht en maakt met het bedrijf een doorstart. Het leeuwendeel van de 27 werknemers van de leverancier van biologische groente- en fruitconserven gaat mee over. De productie wordt weer opgestart. Vorige week werd De Machandel failliet verklaard na verschillende financiële tegenvallers. De familie verkocht drie jaar terug een meerderheidsaandeel in het bedrijf. Het boterde niet met de nieuwe eigenaar.

Economiewoensdag, 1 februari 2012

Akkoord glastuinders en overheid bij CO2-uitstoot

Den Haag | De CO2-uitstoot van de glastuinbouw daalt in de periode 2013 tot en met 2020 met ruim 20 procent tot 6,2 Megaton per jaar. Dat staat in een nieuwe afspraak tussen LTO Nederland, LTO Glaskracht Nederland, Productschap Tuinbouw en de ministeries van Infrastructuur en Milieu, van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en van Financiën.

Hoofdartikelwoensdag, 1 februari 2012

Voorstel: Plasschaert en Van Gent in therapie

Twee leden van de Tweede Kamer hebben in het bijzonder interesse in alles wat met christelijk geloof te maken heeft, vooral als dat geloof uitwerkingen heeft in het openbare leven. De een is lid van de VVD en de ander is lid van GroenLinks, beide zijn vrouwen. Het gaat om Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) en Ineke van Gent (GroenLinks). Ze hebben hun sporen verdiend in het aan de orde stellen van ongepast gedrag van christenen, in het bijzonder betrekking hebbend op homoseksualiteit.

Regiowoensdag, 1 februari 2012

Zoetigheid taboe op de kinderopvang

Leeuwarden | Geen zoete traktaties meer, maar alleen nog gezonde dingen. SKL Kinderopvang in de gemeente Leeuwarden voert sinds vandaag een nieuw voedingsbeleid. De kinderopvang wil dat kinderen en medewerkers gezonder eten en bewuster omgaan met voeding.

Regiowoensdag, 1 februari 2012

PVV-kandidaten eisten vertrek Friese top

Leeuwarden | Laaggeplaatste PVV-leden op de kandidatenlijst voor Provinciale Staten in Fryslân hebben vlak na de verkiezingen op 2 maart 2011 aan drie van de vier verkozen leden gevraagd om hun zetel op te geven. Dat gebeurde op een interne evaluatie van de verkiezingen op 22 maart. De leden wilden dat Jelle Hiemstra, Max Aardema en Pieter Buisman zouden verdwijnen uit de partij. Aardema werd niet geschikt geacht en Hiemstra en Buisman werd verweten de beoogde fractievoorzitter Otto van der Galiën een dolk in de rug te hebben gestoken.

Regiowoensdag, 1 februari 2012

De liefhebbers beleven genoegelijke eerste schaatsuurtjes

Een vaarverbod, stilstaande poldergemalen en ideale weersomstandigheden. Niets lijkt een snelle ijsgroei nog in de weg te staan. Hier en daar zijn de eerste vliesjes al te zien.

Regiowoensdag, 1 februari 2012

Een praatje maken met de jeugd helpt al veel

Ternaard | ,,De anonimiteit is weg. Jongeren die voor overlast zorgen weten nu dat er op hen wordt gelet. Dat was eerst niet zo.” Eelke Goodijk (54) uit Ternaard is een van de initiatiefnemers van de Fanclub Ternaard: een groepje van zo’n zes bewoners die zich bezighouden met leefbaarheidszaken in het dorp.

Geloof & Kerkwoensdag, 1 februari 2012

Utrecht schrapt opleiding theologie

Utrecht | De Universiteit Utrecht schrapt de bacheloropleiding Theologie. De studie is niet meer rendabel. Steeds minder studenten schrijven zich voor deze studie in. Ook de studies Portugees en Arabisch zullen vervallen of opgenomen worden in een andere studie. Dat maakte decaan Wiljan van den Akker gisteren bekend.

Geloof & Kerkwoensdag, 1 februari 2012

Opstelten gaat Deetman vragen om vervolgonderzoek

Den Haag | Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) gaat de Rooms-Katholieke Kerk en de commissie-Deetman verzoeken het inmiddels afgeronde onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarigen alsnog uit te breiden.

Geloof & Kerkwoensdag, 1 februari 2012

Veelkleurige kennismaking met nieuwe Liedboek 2013

In mei 2013 wordt het nieuwe, interkerkelijke Liedboek gepresenteerd. Via een tournee langs zeven plaatsen kan Fryslân alvast een indruk krijgen. Gisteravond was de aftrap in Leeuwarden.

Sportwoensdag, 1 februari 2012

NK kortebaan vrouwen op natuurijs in Alteveer

Alteveer | Het Nederlands kampioenschap kortebaan voor vrouwen op natuurijs wordt vrijdag in het Groningse Alteveer gehouden. IJsclub De Toekomst heeft daar een nieuwe combibaan (skeeler- en schaatsbaan) aangelegd.

Sportwoensdag, 1 februari 2012

‘Cambuur - Dordrecht wordt niet afgelast’

Leeuwarden | De kans is groot dat het duel SC Cambuur - FC Dordrecht zaterdagavond gewoon doorgaat.

Sportwoensdag, 1 februari 2012

EK voor vrouwenrugby deze zomer op Ameland

Nes (A) | Het Europees kampioenschap rugby wordt in het weekeinde van 16 en 17 juni op Ameland gehouden. Dat heeft de Nederlandse Rugby Bond (NRB) gisteren bekend gemaakt.

Sportwoensdag, 1 februari 2012

Cambuur geeft het vertrouwen aan de huidige selectie

Leeuwarden | Voor SC Cambuur was het gisteren zoals verwacht een rustige slotdag op de transfermarkt. Al vroeg kon Gerald van den Belt zijn telefoon zo goed als uit zetten, want in- of uitgaande transfers vielen bij de eerstedivionist uit Leeuwarden niet meer te verwachten. ,,Lionel Messi zit hier op dit moment, maar die transfer kan later wel”, grapte hij, daarmee onderstrepend hoe weinig serieuze zaken er gisteren speelden.

Sportwoensdag, 1 februari 2012

Heerenveen ontpopt zich tot prijsvechter

Voor de zevende keer in de clubhistorie bereikte sc Heerenveen gisteravond de halve finale van het KNVB bekertoernooi. De formatie van trainer Ron Jans ontpopte zich in Arnhem tot een ware prijsvechter.

Sportwoensdag, 1 februari 2012

Heerenveen komt op alle fronten als winnaar uit bus

Het bekertreffen tegen Vitesse vormde een mooi sluitstuk van een hectische dag, waarop gisteren rond middernacht het transferwindow werd gesloten. Een dag waarop sc Heerenveen als grote winnaar uit de bus kwam met een plaats in de halve finale van het KNVB bekertoernooi. Bovendien bleef de selectie ondanks tal van speculaties intact. Het enige smetje vormde het uitvallen van Ramon Zomer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties