Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Economievrijdag, 1 juni 2018

Spinder van Harkema alsnog naar Drachten
Spinder Dairy Housing Concepts verlaat Harkema 45 jaar na de oprichting. De bouw van een nieuwe vestiging van 18.000 vierkante meter op de eerder gekochte kavel in Drachten is begonnen.
Harkema - Drie jaar na de aankoop van zes hectare grond op industrieterrein Azeven Noord is stalinrichter Spinder uit Harkema dan toch gestart met de bouw van een nieuwe vestiging. In 2016 ging er nog een streep door de investering en de verhuisplannen, toen boeren door de lage melkprijs en de fosfaatdiscussie bijna geen opdracht meer verstrekten. ,,De agrarische sector is weer in beweging en dus halen we onze plannen uit de ijskast en slaan we binnenkort de eerste paal”, zegt commercieel directeur Jehannes Bottema.
De nieuwbouw voor Spinder op industrieterrein Azeven Noord krijgt een kantoor, productieruimte, opslag en expeditie. De bedrijfsonderdelen komen onder een dak van liefst 18.000 vierkante meter. Bouwgroep Noord uit Drachten zet het gebouw neer. De plannen zijn in grote lijnen hetzelfde gebleven, al voldoet de inrichting aan de nieuwste eisen en wensen, en wordt de opzet van de productielijn nog tegen het licht gehouden.
Spinder - dat in 1973 begon onder leiding van Tjip Spinder - maakt onder meer voerhekken, waterbakken, mestschuifsystemen en waterbedden voor de stal. ,,En alles wat van ijzer is, dat maken we zelf. Als je dan nieuw bouwt, komt al snel de vraag: naar welk buitenland ga je? Onze kennis en kunde zitten echter hier. We hebben onze engineers, fabrieksbemanning, leveranciers en klanten”, zegt Bottema. ,,Dat vinden we van dusdanig belang dat we de wat hogere kosten voor lief nemen. En dus gaan we naar Drachten en niet naar Polen of China.”
Spinder heeft eerst in Harkema en Achtkarspelen gekeken naar uitbreiding, maar kon geen passende grote kavel vinden. Met de verplaatsing naar het nabijgelegen Drachten verwacht Spinder geen werknemers te verliezen.
Lees verder in het Friesch Dagblad van 1 juni 2018

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties