Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Economiewoensdag, 30 mei 2018

Provincie schiet subsidies voor aan ondernemers
Leeuwarden - De provincie Fryslân gaat een deel van de subsidies voorschieten die Friese ondernemers krijgen van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland. Gedeputeerde Sander de Rouwe hoopt dat meer ondernemers hiermee de weg weten te vinden naar het SNN, de organisatie die Europese subsidies verstrekt voor voornamelijk innovatieve projecten.
Het SNN betaalt zijn subsidies nu pas uit na afloop van de projecten. Volgens De Rouwe bleek bij een rondgang die hij maakte langs het Friese mkb dat die gang van zaken vooral kleinere ondernemers afschrikt. Zij hebben vaak het geld niet om alle kosten eerst voor te schieten.
Vanaf 1 juli kunnen de ondernemers 40 procent van hun subsidiebedrag vooruit ontvangen. De provincie verstrekt hiervoor garantstellingen aan het SNN. ,,Een mooi concreet resultaat uit de mkb-tour", aldus de gedeputeerde.
De provincie loopt wel een financieel risico, bijvoorbeeld als projecten niet worden uitgevoerd en de subsidie moet worden teruggehaald. De Rouwe acht dat risico beperkt en stelt dat de verbetering van de subsidieverstrekking er tegenop weegt.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties