Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Economiedinsdag, 29 mei 2018

Dijkstra Draisma wint Koning Willem I Prijs
Nijmegen - Bouwbedrijf Dijkstra Draisma heeft gisteravond de Koning Willem I Prijs gewonnen in de categorie MKB. Het bedrijf uit Bolsward en Dokkum ontving de prijs uit handen van staatsecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat en liet AAE uit Helmond en de Apollo Group uit Coevorden achter zich.
Het bouwbedrijf heeft meer dan 110 jaar bouwervaring en richt zich voornamelijk op projecten in de drie noordelijke provincies, Noord-Holland en de Noordoostpolder. Onder de naam DD Wonen biedt de onderneming duurzame oplossingen voor nieuwbouw, renovatie, zorg en leefbaarheid. Onder meer dankzij deze aanpak heeft het eerder de Duurzaam Bouwen Award 2016 en een FD Gazelle Award in ontvangst mogen nemen.
Bij de categorie Grootbedrijf ging de prijs gisteravond naar AFAS Software uit Leusden. Andere genomineerden in deze categorie waren ESKA uit Sappemeer en Royal HashkoningDHV uit Amersfoort.
Voor de Plaquette Duurzaam Ondernemerschap was afvalverwerker Omrin dit jaar een van de kanshebbers. Inzamelaar en verwerker Omrin doet dit voor gemeenten in Fryslân, Groningen, de regio Noord-Veluwe, Vlaardingen en Schiedam en vele bedrijven. Deze Friese onderneming moest het gisteravond afleggen tegen Eosta, importeur en distributeur van biologische en eerlijke versproducten van over de gehele wereld. Dat bedrijf uit Waddinxveen verhandelt producten van meer dan duizend telers op zes continenten. Ook finalist in deze categorie was beddenfabrikant Auping uit Deventer.
De Koning Willem I Stichting reikt sinds 1958 tweejaarlijks de Koning Willem I Prijs in de categorieën Grootbedrijf en MKB uit en daarnaast de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Ze vormen volgens de organisatie de ultieme bekroning op goed ondernemerschap. Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting. President van De Nederlandsche Bank Klaas Knot is voorzitter.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties