Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Cultuurvrijdag, 11 mei 2018

At the Watergate: muzikale verbroedering in Sneek
Sneek Sneek is dezer dagen het epicentrum van het European Youth Music Festival. Daar was woensdagavond een groots openingsconcert met duizenden bezoekers bij de Waterpoort. Maar in heel Zuidwesthoek maken jongelui uit 23 landen uit Europa muziek.
Lieuwe Toren, directeur van het festival en oud-muziekschooldirecteur in Sneek, is enorm te spreken over het verloop van het festival. ,,Wy hiene woansdeitemiddei by de repetysje wat bern nedich om it At the Watergate-liet te sjongen. Nei in oprop op Facebook stiene der sa 400 oant 500 jongelju op it poadium. Der is sa’n positive fibe yn ’e stêd. Geweldich”, zegt Toren.
Op Hemelvaartsdag maakte Toren een rondgang langs enkele van de dertig podia in de Zuidwesthoek. In Heeg probeerde hij bij Talma State te genieten van een Tsjechisch orkest. ,,Ik ha in Europese delegaasje by my fan tsien man. Dan is it opletten, dus genietsje fan muzyk is der eins net by”, aldus Toren.
Met contactpersoon Homme Bakker besprak hij nog het misverstandje van eerder die ochtend. Voor een Italiaans orkest was een harp afgeleverd, terwijl er een piano nodig was. ,,Dat gebeurt.”
Veel meer hierover in het Friesch Dagblad van vrijdag 11 mei.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties