Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Hoofdartikelzaterdag, 3 maart 2018

De Agagiet, zijn zandloper en Poerim
In Iran werd deze week een nieuw festival aangekondigd: het Zandloperfestival. Hossein Amir-Abdollahian maakte tijdens een persconferentie bekend dat het festival in april zal worden gehouden als ,,symbool van de onafwendbare ineenstorting van het zionistische regime van IsraŽlĒ. Ayatollah Khamenei voorspelde in 2015 dat IsraŽl binnen 25 jaar van de kaart is geveegd. Tot het zo ver is, loopt de zandloper.
Amir-Abdollahian is onder meer secretaris-generaal van de Internationale Conferentie ter Ondersteuning van de Palestijnse Intifada, en nodigt iedereen die wil uit om multimediale ,,anti-zionistische productiesĒ in te zenden.
Het kan geen toeval zijn dat de aankondiging afgelopen dinsdag kwam. Het was de dag voorafgaand aan het Poerim-feest. Joden herdenken jaarlijks met Poerim dat de Joden in het Perzische rijk tijdens het bewind van koning Ahasveros (Xerxes I, 486-465 v. Chr.) op de rand van uitroeiing stonden. Grootvizier Haman had een wet uitgevaardigd waardoor de Joden op de veertiende van de maand adar vogelvrij waren. Iedereen mocht de Joden ombrengen en hun bezittingen plunderen.
Dankzij moedig optreden van koningin Ester werd Haman ontmaskerd en kregen de Joden de wettelijke toestemming om zich op de veertiende adar met hand en tand te verdedigen.
In het Bijbelboek Ester wordt Haman een Agagiet genoemd. Algemeen wordt aangenomen dat dat niet betekent dat hij een Amalekiet was, maar dat hij de geest van Agag had, de Amalekitische koning die een paar honderd jaar eerder tegen IsraŽl streed. De Amalekieten en Agag zijn altijd uit geweest op de vernietiging van IsraŽl, en iedereen die hetzelfde doel voor ogen heeft kan Agagiet genoemd worden.
Als symbool van zijn Jodenhaat had Haman een galg opgericht, speciaal voor Mordechai, de oom van Ester. Hij kon niet wachten tot het 14 adar was en telde de dagen af. Uiteindelijk werd Haman die dag zelf op die galg gespietst.
Vandaag de dag heet de Agagiet Hossein Amir-Abdollahian, en is zijn galg een zandloper. Ook hij blaast hoog van de toren en ook hij wacht met smart op de vernietiging van de Joden. De vorige Agagiet kwam in de jaren veertig van de vorige eeuw heel ver met zijn plan, maar ook hij faalde. Intussen heeft het volk IsraŽl een eigen huis onder zelfbestuur gekregen. IsraŽl zal voor zijn veiligheid nooit en te nimmer meer afhankelijk hoeven zijn van anderen. IsraŽl beschermt zichzelf. Als het moet nietsontziend.
Onlangs stuurde Iran een drone het IsraŽlische luchtruim in. Er bleef alleen puin van over. Premier Benyamin Netanyahu waarschuwde Iran: ,,Stel IsraŽls vastberadenheid niet op de proef.Ē Zijn boodschap: mocht Iran IsraŽl aanvallen, dan zullen van Iran alleen nog maar rokende puinhopen overblijven.
De Agagiet heeft zijn zandloper gezet, maar hij moet zich goed indenken voor wie de klok het dreigendst tikt. WF

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

hoofdartikel
Familieberichten
Advertenties