Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

lf2018maandag, 26 februari 2018

Tik op vingers LF2018 vanwege ballonactie
Leeuwarden - In het openingsweekeinde van Leeuwarden-Fryslân 2018 hadden geen ballonnen moeten worden opgelaten. Dat vindt de provincie Fryslân. In een brief aan LF2018-directeur Tjeerd van Bekkum vraagt het provinciebestuur te voorkomen dat dit nog eens gebeurt.
De ballonnen zouden zijn opgelaten bij meerdere basisscholen, tijdens het zingen van het themalied Seis oere thús . De provincie wijst Van Bekkum erop dat dit schadelijk is voor milieu en dieren. ‘Wij verzoeken u om bij de organisaties van de culturele evenementen in uw programma aan te geven dat het oplaten van ballonnen schadelijk is voor milieu en dieren, daarmee de feestvreugde niet verhoogt en dat u het gebruik van ballonnen afwijst.’
Aan het zingen van het themalied deden dertig tot 35 Friese scholen mee. Dit gebeurde vrijdag 26 januari, op de dag voor het openingsfeest in Leeuwarden. Het is onduidelijk hoeveel scholen toen ballonnen de lucht in hebben laten gaan. De openingsfestiviteiten op de scholen werden georganiseerd door Tryater.
 
Niet wenselijk
LF2018-woordvoerder Radboud Droog zei gisteren in een eerste reactie dat het voorval hem niet bekend was. De organisatie gaat de producenten er nog eens op wijzen dat ballonnen beter niet kunnen worden gebruikt. ,,In algemene zin is het niet wenselijk om ballonnen de lucht in te laten.”
Droog zegt daar wel bij dat niet altijd alles te voorkomen is. ,,Misschien ging het in dit geval wel om een ijverige leraar”, aldus de woordvoerder. ,,Je kunt ook niet als een politieagent bij elk project gaan staan. Gelukkig komt dit niet vaak voor.”

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Leeuwarden-Fryslân 2018
Familieberichten
Advertenties