Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Achtergrondmaandag, 26 februari 2018

Een rood Colosseum, maar dan in 2018
Paus Franciscus ontving afgelopen zaterdag twee slachtoffers van christenvervolging. Eisham (17), de dochter van de Pakistaanse christen Asia Bibi, en de Nigeriaanse Rebecca Bitrus die door Boko Haram werd ontvoerd.
Een innige omhelzing en een gezamelijk gebed. Dat vond er zaterdag plaats in het Vaticaan. De paus noemde hen ,,martelaren” en voorbeelden voor andere christenen. Beide vrouwen waren in Rome vanwege een bijeenkomst van stichting Kerk in Nood. Die wilde met een congres wereldwijd de aandacht vragen voor christenvervolging - en daarom kleurde ‘s avonds het beroemde Colosseum in Rome rood.
Oorspronkelijk stond er maar een kwartier ingepland voor de ontmoeting met de paus, maar dat werd veertig minuten, meldt Radio Vaticaan. Tijdens de privé-audiëntie sprak Eisham het Onze Vader uit in het Urdu en Rebecca bad in het Nigeriaanse Hausa-dialect. Eisham vertelde na afloop op een persconferentie dat ze op 17 februari nog haar moeder had bezocht en gezegd had dat ze paus Franciscus ging ontmoeten. ,,Wanneer je hem ziet, geef hem dan een kus van mij”, had haar moeder gezegd. En zo gebeurde het. Waarna de paus dat met een omarming beantwoordde.
Rebecca Bitrus getuigde hoe ze haar geloof niet verloor, ondanks wat Boko Haram haar heeft aangedaan. Ze werd gemarteld, verkracht, raakte zwanger en kreeg een zoon. Met hulp van de kerk heeft ze haar daders leren vergeven.
Lees hier meer over in het Friesch Dagblad van 26 februari

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

achtergrond
Familieberichten
Advertenties