Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Cultuurvrijdag, 23 februari 2018

Friese talenten in ‘Beauty en het beest’
Drachten - Tien Friese kinderen spelen morgen in De Lawei in Drachten naast professionals mee in het muzikale theaterstuk Beauty en het beest . Ook in De Harmonie in Leeuwarden stralen in maart tien lokale jeugdspelers in de familievoorstelling.
,,Ik heb de tekenfilm Beauty and the Beast héél vaak gezien. Laatst heb ik hem zelfs een paar dagen achter elkaar gekeken”, lacht de tienjarige Lily Bagramyan uit Drachten. ,,Ik vind hem leuker dan de meeste Disneyfilms die tegenwoordig uitkomen. Nu ik zelf een rolletje in de toneelvoorstelling ga spelen is het verhaal nog specialer voor mij.”
De theatervoorstelling die momenteel door het land tourt, een co-productie van Maas theater en dans met Stadsschouwburg Utrecht en het Nederlands Kamerkoor, is een moderne versie van het sprookje waarin een beeldschoon meisje verliefd wordt op een afzichtelijk harig beest. In elke stad worden tien lokale kinderen en jongeren uitgekozen om naast de acht professionele acteurs en zangers mee te spelen, zo ook in Drachten en Leeuwarden.
Lees hier meer over in het Friesch Dagblad van 23 februari

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties