Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Cultuurmaandag, 18 december 2017

Winnaars FeRstival en Fersier in fers bekend
Heerenveen - Jentsje Fekkes uit Koudum is de winnaar van Fersier in fers . Hij won de nieuwe wedstrijd met zijn kunstzinnige reactie op het gedicht Wille van Fedde Schurer. Een tweede prijs was er zaterdag in het Posthuis Theater in Heerenveen voor Janke Dijkstra uit die plaats. Zij had het gedicht Jo Hear, dy’t foar it oanbegjin van Eppie Dam creatief bewerkt.
Bij de junioren sleepte Yaling van der Werf (15) uit Húns de eerste prijs in de wacht met haar kunstzinnige reactie op het gedicht Paradysfûgel. Voor Sarina Huijser (15) uit Sneek was er in deze categorie een tweede prijs voor haar verwerking van het gedicht Proefrit . Hetzelfde gedicht inspireerde het duo Marijke Kuperus (13) uit Ee en Janiek Kloostra (12) uit Niawier tot een tekening; goed voor een derde prijs.
De jury van Fersier in fers - directeur van Frisian Design Factory Albert van der Kooij, kunstenaar en dichter Elmar Kuiper en illustrator Nina Peckelsen - was enthousiast over de kwaliteit van de inzendingen. De creatieve competitie die georganiseerd was door het Friesch Dagblad , in samenwerking met Cedin en Skriuwersboun, krijgt volgend jaar een vervolg.
De wedstrijd was uitgeschreven ter ere van de 75e editie van FeRstival, de Friese voordrachtwedstrijd voor jongeren uit het voortgezet onderwijs. De finale was zaterdag in het theater.
FeRstival
Aryanne Abma uit Workum schreef de winst van de feestelijke editie van FeRstival op haar naam. Zij maakte met haar voordracht van het gedicht Dy dei van Meintsje Brouwer de meeste indruk op de jury. In de categorie ‘Toppers’ was er een tweede prijs voor Annet Bouma Surhuzum en een derde voor Jildou Smilda uit Drachten.
In de categorie ‘Trochsetters’ ging Elbrich Stoer uit Dronryp er met een eerste prijs vandoor, met in haar kielzog Silke Smids uit Dronryp (2) en Aletta Stoelinga uit Easterwierrum (3). Bij de ‘Starters’ was de jury vol lof over de voordracht van Bjoke Westra uit Jobbega (1). Hannah Marije Vlieg uit Leeuwarden kreeg de tweede prijs en Judith Jasper uit Sneek de derde.
Jelle Bangma, samen met Marrit de Schiffart organisator van FeRstival, maakte bekend dat FeRstival ter ere van het jubileum nu ook een internetsite heeft: www.ferstival.frl.
Vanaf woensdag en tot 31 januari is er in het NDC-gebouw een expositie gewijd aan het werk van de genomineerden en winnaars van Fersier in fers. In de cultuurbijlage van deze krant is woensdag meer over hen te lezen

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties