Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Regiozaterdag, 16 december 2017

Slechts één blok blijft staan in de Zuiderzeestraat
Lemmer - De meerderheid van de bewoners van de Zuiderzeestraat in Lemmer heeft uiteindelijk toch de voorkeur voor sloop gegeven. Woningcorporatie Lyaemer Woningcorporatie Lyamer Wonen begint in 2021 met de sloop van het eerste blok huurwoningen uit de jaren vijftig. Uiteindelijk gaan er vijftig huurwoningen tegen de vlakte. Er komt nieuwbouw voor terug. Het laatste blok wordt in 2023 gesloopt.
Buurtbewoner Henk Haitsma is verbaasd over het definitieve renovatieplan van de woningcorporatie. Hij hield afgelopen juli een handtekeningenactie om te voorkomen dat de straat wordt gesloopt. “Ik had toen 75 handtekening binnengehaald van bewoners die voor renovatie waren in plaats van sloop, maar blijkbaar zijn de neuzen uiteindelijk toch de andere kant op gegaan.”
Lyamer Wonen maakte vorig jaar bekend dat de Zuiderzeestraat een opknapbeurt zou krijgen. Met name de isolatie van de woningen zou sterk te wensen overlaten. “Wij hebben vanaf het begin de inwoners van de straat zo veel mogelijk betrokken bij toekomstige invulling van de straat”, aldus directeur Aart Rekers.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van zaterdag 16 december.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties