Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Achtergrondwoensdag, 29 november 2017

Wat voegt de bitcoin nou toe?
De koers van de digitale munt bitcoin is voor het eerst boven de 10.000 dollar gekomen. De cryptomunt bereikte die recordstand gisteren volgens de website coinmarketcap, die rekent met een gemiddelde koers van honderden bitcoinbeurzen.
Bitcoins worden op vele beurzen verhandeld tegen veel verschillende valuta. Daardoor is het niet eenvoudig om een eenduidige koers vast te stellen. De meeste mensen kopen hun bitcoins in bij een tussenhandelaar.
De afgelopen weken ging het hard met de waarde van een bitcoin. Vrijdag werd de grens van de 9000 dollar doorbroken, een week eerder was een bitcoin voor het eerst 8000 dollar waard.
Begin dit jaar kostte de cryptomunt nog zo’n 1000 dollar. Halverwege juli werd een stevige opmars ingezet toen de koers van de munt rond de 2000 dollar lag. Het aantal rekeningen bij Coinbase, een van de grootste platformen voor het handelen in cryptomunten als bitcoin en concurrent ethereum, is dit jaar al bijna verdrievoudigd.
Omdat er steeds meer aandacht voor bitcoin kwam, stapten er ook meer speculanten in en ging de koers met horten en stoten verder omhoog. Steeds meer bedrijven uit de traditionele financiële sector gaan zich op de bitcoin richten. Critici noemen de digitale munt echter een bubbel en waarschuwen dat die elk moment kan barsten.
Lees hier meer over in het Friesch Dagblad van 29 november

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

achtergrond
Familieberichten
Advertenties