Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Cultuurmaandag, 20 november 2017

Jouster Fanfare beste op OMF-concours
Drachten - Ze hebben het maximale laten zien, volgens dirigent Siemen Hoekstra en dat werd beloond: de Jouster Fanfare sleepte zaterdag met 90,33 punten de hoogste score binnen op het OMF-concours in De Lawei in Drachten. Bovendien gingen de Jousters, die uitkwamen in de eerste divisie, naar huis met de prijs voor het beste inspeelwerk: het koraal Abide with me (89 punten). ,,Ik bin tige grutsk”, aldus dirigent Hoekstra.
Met het werk Derivations van Marco Pütz hadden de Jousters hun nek uitgestoken. ,,Dit stik is in drege puzel dêr’t alles op syn plak falle moat. Elke twa maten bart der wat en der sitte drege solo’s yn.” Eenmaal op het podium viel inderdaad alles op zijn plek en dat hoorde ook de jury: die beloonde de uitvoering met liefst 92,5 punten.
‘Lost Heritage’
Zelf was Hoekstra vooral te spreken over de uitvoering van Lost Heritage van Maurice Hamers door zijn muzikanten. ,,In hiel oar stik, mar wy hawwe it noch noait sa ynkringend spile as sneon.” De ruim 88 punten die de Jouster Fanfare hiervoor kreeg, viel dan ook een beetje tegen. ,,Ik hie de punten earder oarsom ferwachte.”
Veertien orkesten, waarvan negen Friese, deden zaterdag mee aan het concertconcours van de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân. Twaalf orkesten sleepten een eerste prijs in de wacht, twee een tweede prijs. Twee orkesten (Sereno en De Bazuin, beide uit Groningen) dwongen promotie af.
In de eerste divisie kwam naast de Jouster Fanfare ook harmonie Euphonia Wommels uit. Onder leiding van dirigent Rolf Verbeek speelden de muzikanten 85 punten bij elkaar, goed voor een eerste prijs.
In de vierde divisie lag het niveau zeer dicht bij elkaar. De Bazuin uit Donkerbroek werd eerste met 83,33 punten, op de voet gevolgd door Concordia uit Wanswert (83 punten) en Hallelujah uit Burgum (82,59 punten). In de derde divisie presteerde cmv Harmonie uit Marum het beste (82,83 punten), nipt voor Tida Kira uit Munnekezijl (82,75 punten).

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties