Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Economiewoensdag, 13 september 2017

Veel boeren miljonair, maar wel met een heel laag inkomen
Leeuwarden – Zo’n 20 procent van de Nederlandse miljonairs is boer, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren. Maar dan wel hele arme miljonairs, reageert Sieta van Keimpema van Dutch Dairymen Board.
Blij wordt Sieta van Keimpema niet van de berichten dat de boerenstand veel miljonairs telt. “De cijfers zullen wel kloppen, maar het beeld dat er uit ontstaat doet geen recht aan de realiteit achter die cijfers. De helft van de Nederlandse boeren heeft een lager inkomen dan de gemiddelde Nederlander. En de winstmarges zitten onder nul. De arbeid van veel boeren wordt niet vergoed en bij velen staat de lopende rekening rood. Is dat het beeld dat je hebt bij een miljonair?”
Dat er toch veel boeren tot de miljonairs worden gerekend komt door het kapitaal dat ze bezitten in landerijen en stallen, relativeerde het CBS al. Maar zelfs dat hoeft volgens Van Keimpema niet alles te zeggen “De waarde van de grond kan per week verschillen. Dus de peildatum kan ook al invloed hebben. Grond kun je niet eten. En als ik het verkoop, kan ik mijn bedrijf niet runnen. Boerenbedrijven geven de waarde steeds door aan een volgende generatie. Dan kan dat meer dan een miljoen euro waard zijn, maar dat heb je dan niet na je pensionering ter beschikking."
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 13 september

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties