Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Cultuurzaterdag, 26 augustus 2017

Twarres levert titelsong ‘Spaak’
Leeuwarden - Tink oan my van Twarres is de titelsong van Spaak, de nieuwe dramafilm van Friese regisseur Steven de Jong die volgende maand in de bioscoop komt. Het lied is ook de eerste single van het aankomende album van de Friese band.
Vanaf vandaag is het nummer al te beluisteren via streamingsdiensten als Spotify. Volgens leadzangeres Mirjam Timmer van Twarres past het perfect bij de film. Spaak - naar de waargebeurde bestseller Groot Verzet van Paul Rood - verhaalt over wielertalent Luuk Meijer (gespeeld door de Friese Tim Douwsma) die in de drugswereld verzeild raakt en zijn toekomst en carrière dreigt te vergooien. ,,Tink oan my draagt uit dat er altijd een lichtpuntje aan de horizon is, dat het altijd kan lukken ergens uit te komen, hoe erg je problemen ook zijn.”
Tink oan my was een bestaand maar nooit uitgebracht nummer dat Timmer schreef met Han Kooreneef. Voor de film is het opnieuw geproduceerd en opgenomen. ,,Toen Steven de Jong ons vroeg, was de deadline een week later. Tekstueel was het nummer al af, nu hebben we het ook muzikaal helemaal ingekleed.”
Het is eervol en ook spannend om de titeltrack van een bioscoopfilm te leveren, vindt Timmer. Des te meer daar de zangeres haar band - die in het verleden doorbrak met Wêr bisto (de enige Friestalige nummer-1 hit) en succesalbums als Stream en CD2 uitbracht - vorig jaar in vernieuwde vorm voortzette. ,,Tink oan my heeft niet de vertrouwde sound van Twarres, het is Twarres in een nieuw jasje; frisser, sneller en met meer andere invloeden. Je hoopt altijd dat een nieuw nummer goed ontvangen wordt, maar met de titelsong van een grote Nederlandse film en meteen een groot bereik is het toch nog even net wat spannender.” Het Fries-Engelstalige album dat binnenkort volgt, maakt ze als tweemansformatie met zanger Kristian Dijkstra. ,,We brengen drie EP’s uit die samen ons nieuwe album vormen.”
De film Spaak die De Jong maakte met studenten van roc Friese Poort in Drachten draait vanaf 7 september in de bioscopen. Op 2 september gaat daar de première in Omnisport in Apeldoorn met een optreden van Twarres aan vooraf.
De clip van Tink oan my is te vinden op YouTube .

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties