Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Regiodonderdag, 6 april 2017

Drachtster serviceflat Servotel gaat weer open in oude stijl
Drachten - Jarenlang zat Drachten in zijn maag met de grotendeels leegstaande serviceflat Servotel. Een nieuwe exploitant brengt daar verandering in. Zorggroep Nederland gaat de flat na een opknapbeurt weer gebruiken zoals voorheen: als serviceflat.
,,De ideeën van destijds waren nog helemaal zo slecht niet." Commercieel manager Jeroen Knikkink van Zorggroep Nederland uit Doetinchem heeft nog steeds vertrouwen in het concept van de serviceflat: appartementen met zorg en dienstverlening dichtbij, en op de begane grond ook een restaurant waar bewoners voor weinig geld kunnen ontbijten, lunchen en dineren.
Het Servotel aan het Haverstuk is gebouwd in 1972. Het complex met 160 appartementen staat al meerdere jaren grotendeels leeg.
Vijf jaar geleden was het nog de bedoeling dat het gebouw met verouderde appartementen zou worden gesloopt en dat woningcorporatie WoonFriesland in samenwerking met zorginstelling ZuidOostZorg een nieuwe zorgflat zou bouwen. Dat plan werd later geschrapt vanwege rijksbezuinigingen, en de flat kwam leeg te staan.
Het gebouw is inmiddels eigendom van vastgoedbedrijf Lenferink Groep uit Zwolle. Die verhuurt al enige tijd de onderste vier verdiepingen aan Zorggroep Aventurijn, de zorginstelling voor mensen met een verstandelijke of psychiatrische beperking.
In de resterende negen verdiepingen wordt nu het oorspronkelijke concept van serviceflat teruggebracht. Zorggroep Nederland gaat deze verdiepingen én de begane grond exploiteren, met in totaal zo´n negentig appartementen. Bewoners moeten bovenop de huurprijs vanaf 540 euro per maand, een servicepakket afnemen van ten minste 170 euro. In dat pakket zitten de kosten voor water en elektra, maar (bij het minimale pakket) ook twee uren dienstverlening per maand. Een voorbeeld van dienstverlening is een hulp in de huishouding.
Lees het hele artikel in de papieren krant van 6 april 2017

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties