Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Economiewoensdag, 5 april 2017

ProboPrint is Fries bedrijf van het jaar
Drachten - Na een uitgebreide bedrijfspresentatie en ondervraging door de jury is ProboPrint gisteravond uitgeroepen tot Friese onderneming van het jaar 2017. Het bedrijf troefde daarmee bouwbedrijf Lont en utiliteitsbouwer Van Vuuren af in een goedgevulde feesttent op het terrein van Kijlstra Ambulancevervoer in Drachten. ProboPrint is de opvolger van verfbedrijf Anker Stuy uit Terwispel.
Zowel jury als publiek waren het eens over de winnaar. Volgens de jury ,,tart ProboPrint alle wetten van de krimpregio". Ook was de jury te spreken over de combinatie van hoogwaardige productiemethoden en de inzet van mensen met een arbeidsmarktachterstand.
In de voorrondes waren zes bedrijven Lont, Probo, Van Vuuren, Mannen van Staal, Snakeware en Van Heck Group, geselecteerd. Na een onderzoek van het bedrijfsmodel - op basis van strategie, mate van innovatie en bedrijfsvoering - door accountant Deloitte en een financiële scan door Rabobank werd het zestal door de jury gereduceerd tot drie.
Probo levert digitaal geprinte visuele communicatiemiddelen aan professionele verkopers. De laatste jaren groeide het bedrijf snel. Er werden meerdere bedrijfshallen bijgebouwd en het personeelsaantal groeide navenant richting tweehonderd. Ook nu nog zijn er meerdere vacatures voor de verdere digitale ontwikkeling en in het productiewerk. Probo begon in 2001 met één printer voor het bedrukken van vooral promotiemateriaal voor bedrijven en instellingen.
Bouwbedrijf Lont uit Sint Annaparochie werd geroemd vanwege vakmanschap en sociale innovatie. De samenwerking die het bedrijf zoekt met opdrachtgevers, gebruikers en andere partijen in het bouwproces ziet de jury als grote waarde.
Van Vuuren Grou is al langer een grote leverancier van binnen- en buitendeuren in de Nederlandse utiliteitsbouw. De laatste tijd heeft het bedrijf een steviger positie in de markt kunnen verwerven.
Ook de Friese studentenondernemer en startup van het jaar werden gisteren gekozen. Het publiek koos bij de studenten voor Custom Drone (dat drones op maat levert). Bij de startups ging Tanqyou (een tankstation waar je prijzen kunt winnen) er met de prijs vandoor.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties