Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Economiedinsdag, 4 april 2017

Plannen voor verbouw en overname Dokkumer boekhandel
Het pand van boekhandel Schaaf in de binnenstad van Dokkum krijgt, als het aan verschillende initiatiefnemers ligt, een gevel in historische luister en een nieuwe invulling. Van der Velde heeft plannen voor een overname.
Het college van burgemeester en wethouders van Dongeradeel wil een lening verstrekken voor de verbouw van het pand waarin de Dokkumer boekhandel Schaaf is gevestigd. Dat hebben B en W besproken in hun vergadering van 21 maart, werd gisteren bekendgemaakt. Met een lening van 175.000 euro moet de gevel van het winkelpand aan de Breedstraat in historische luister worden hersteld.
Boekhandel Van der Velde wil in het pand een filiaal vestigen en is bereid een huurcontract voor minimaal tien jaar af te sluiten. De keten heeft vestigingen in Leeuwarden, Drachten, Sneek, Groningen en Assen. Twee Dokkumer ondernemers (Eric Kooistra en Jan-Michiel van der Gang) willen het pand kopen, een investering van acht ton, om dat te verhuren aan Van der Velde.
Het is de bedoeling om de nieuwe vestiging voor de komende zomer te openen. De gemeente Dongeradeel verwacht dat er voldoende omzet komt voor een gezonde meerjarige exploitatie. ,,De bibliotheken in Dokkum en omgeving hebben met Van der Velde afgesproken de inkoop van boeken bij dit filiaal onder te brengen", stelt het college.
Veel meer hierover in het Friesch Dagblad van dinsdag 4 april

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties