Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Economiedinsdag, 21 maart 2017

Flinke uitbreiding bij Zoutkamper garnalenverwerker Heiploeg
Zoutkamp - Garnalenbedrijf Heiploeg in Zoutkamp gaat bij de gemeente De Marne een aanvraag doen voor wijziging van het bestemmingsplan van het terrein. Dit heeft de gemeente gisteren bevestigd. Aanpassing van het bestemmingsplan is nodig om de komende jaren uit te kunnen breiden. Er worden naar verwachting enkele miljoenen gestoken in de vernieuwing van de hoofdlocatie.
Volgens directeur Dirk-Jan Parlevliet heeft het bedrijf de ambitie om te groeien. Dat is volgens hem mogelijk omdat de markt voor garnalen en schaal- en schelpdieren groter wordt. Hoe de plannen er exact uitzien is nog niet bekend. Duidelijk is wel dat uitbreiding in fasen gaat gebeuren.
Bij het Zoutkamper bedrijf werken nu ruim tweehonderd mensen. De onderneming heeft ook vestigingen in het buitenland. Er zijn locaties in Suriname, Guyana, India en Marokko (voor het pellen van de garnalen). In totaal heeft Heiploeg ongeveer 2500 medewerkers.
De oorsprong van het bedrijf gaat terug tot voor 1900. In die periode werden de beide voorlopers van het huidige bedrijf opgericht, Heidema en Van der Ploeg. In de zeventiger jaren van de vorige eeuw ontstond Heiploeg door een samenwerking van deze ondernemingen.
Lees verder in het Friesch Dagblad van 21 maart 2017

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties