Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Economievrijdag, 10 maart 2017

Verloren jaren na het afbranden van de boerderij
Munnekezijl - De datum 5 juli 2015 staat in het geheugen van Jan Willem Bakker uit Munnekezijl gegrift. Op die dag verwoestte een brand zijn boerderij. Hij moest daarna opnieuw nadenken over hoe het bedrijf moest worden aangepast aan zijn wensen.
Na de aankoop van een tweede akkerbouwbedrijf in Munnekezijl in 2007, investeerden vader Wridzer en zoon Jan Willem Bakker jaar na jaar in de nieuwe locatie. ,,We hadden alles zoals we het wilden hebben. De opslag, de logistiek, alles hadden we in onze twee schuren op orde", zegt Jan Willem. ,,Tot een blikseminslag in 2015 het bedrijf in lichterlaaie zette."
Bijna twee jaar na de gebeurtenissen kan de ondernemer de zaken redelijk relativeren. Dat die boerderij niet door zijn voorouders was opgebouwd, speelt daarin wellicht een rol.
,,Natuurlijk: we zijn veel persoonlijke spullen kwijtgeraakt. We hebben nog wel wat kunnen redden, maar het overgrote deel van wat er in de boerderij was, is verloren gegaan. Het gebouw waren we kwijt, maar het hart van ons bedrijf is de grond met de gewassen. Een boerderij is er ten dienste van het bedrijf", zo vertelt Bakker monter in de nieuwe kantine. ,,Toch hebben we het gevoel dat we twee jaar hebben stilgestaan in de ontwikkeling. Het gevoel bestaat dat het verloren jaren waren, terwijl we met de nieuwbouw toch weer een heel efficiŽnt gebouw hebben staan waar we een hele tijd mee vooruit kunnen."
Open dag
Volgende week vrijdag organiseert Bakker met zijn bedrijf BakkerBio een open dag. Iedereen is van 15.00 tot 20.00 uur welkom op het bedrijf aan de Nittersweg 1. ,,We hebben veel warme reacties gehad van de mensen om ons heen. Het was niet altijd makkelijk, maar nu we de bedrijfsgebouwen weer klaar hebben, willen we iedereen laten zien hoe het er voor staat."
Lees het hele artikel in de papieren krant van 10 maart 2017

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties