Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Sportmaandag, 23 januari 2017

Surrogaat-NK kan ook spannend zijn
Heerenveen - - Zonder topfavorieten als Sven Kramer en Ireen Wüst, maar met tal van outsiders voor de titel, begon gistermiddag in Thialf het NK allround. Na twee afstanden is de strijd nog lang niet gestreden. ,,Misschien is het toernooi zo wel des te spannender."
Lars Goerres
Eerst Sven Kramer, toen Ireen Wüst, vervolgens Douwe de Vries en ten slotte ook nog Antoinette de Jong. De lijst van podiumklanten die de afgelopen weken bekend maakten het NK allround in Thialf over te zullen slaan, werd naarmate het toernooi dichterbij kwam langer en langer. De een was al geplaatst voor de WK in Hamar en gaf daarom de voorkeur aan een trainingskamp, de ander rijdt het NK sprint. En zo kon het dat het deelnemersveld dat het publiek in Thialf gistermiddag kreeg voorgeschoteld wat grote namen betreft kariger was dan ooit. Minder spannend werd het daar echter niet van. Integendeel.
Waar de nationale titelstrijd in voorgaande jaren vaak al vroeg in het voordeel van Kramer of Wüst werd beslist, is dat anno 2017 anders. Bij de vrouwen zijn halverwege nog zes rijdsters in de race voor goud, bij de mannen moet Jan Blokhuijsen - ondanks een op het oog riante voorsprong - nog alle zeilen bijzetten om Patrick Roest van zich af te houden.
En toch. Hoe spannend het gevecht om allroundgoud ook is, liever had het publiek in Thialf alle Nederlandse toppers de degens zien kruisen, zo weet ook Arie Koops, technisch directeur van schaatsbond KNSB. ,,Natuurlijk hadden we Sven, Ireen en de anderen die besloten hebben niet te starten hier graag zien rijden. We moeten ons echter realiseren dat de kalender momenteel zodanig vol met wedstrijden zit dat niet iedereen alles kan rijden. De EK zijn net voorbij en voor je het weet staan de WK alweer voor de deur. Iedereen maakt zijn eigen afwegingen om op het juiste moment in vorm te zijn."
De rest van dit verhaal leest u vandaag in het Friesch Dagblad.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties