Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Sportzaterdag, 23 juli 2016

Hemmen wil bij Cambuur plezier in voetbal terug
Epe - Het woordgrapje langs de lijn bij de oefenwedstrijd van SC Cambuur op het terrein van SV Wissel was door een toeschouwer gisteren snel gemaakt toen het over Michiel Hemmen (29) ging. De aanvaller was die dag net overgenomen van Excelsior en dus was het de vraag of hij misschien al zou spelen. ,,Eh, hij is er niet bij in Wissel. Ook niet áls wissel."
Door Gerard Bos
Hemmen zat in Leeuwarden voor de medische keuring op het moment dat Cambuur het trainingskamp in Gelderland afsloot met een 0-0 gelijkspel tegen het Turkse Altinordu SK. De ´verloren zoon´, die tussen 2012 en 2015 27 keer scoorde in 65 duels in Leeuwarder dienst, is blij met de terugkeer bij Cambuur. ,,Ik heb het plezier de laatste tijd wel eens gemist. Dat wil ik weer terug."
Hemmen komt over van Excelsior, waar hij na een kort buitenlands avontuur in Zweden (BK Häcken), afgelopen januari een contract tekende. Met de Rotterdammers won Hemmen zelfs op de slotdag van de competitie in Leeuwarden. Als invaller betrad hij op 8 mei toen het veld, waarna hij luid door de Cambuursupporters werd toegezongen. Niemand had toen kunnen voorzien dat hij bijna drie maanden later juist weer speler van de Leeuwarders zou zijn.
De spits was door de handhaving van Excelsior verzekerd van automatische verlenging van zijn contract. Of én hoeveel speeltijd hij dit seizoen zou gaan krijgen, is niet te voorspellen maar sportief gezien leek er weinig reden om van een eredivisionist terug te keren naar de juist naar eerste divisie gedegradeerde Leeuwarders.
,,Je moet alleen wel een gevoel hebben bij de club waar je speelt, bij de stad ook waarin je woont", vertelde Hemmen gisteren na zijn medische keuring. ,,En dat gevoel had ik niet bij de stad Rotterdam bijvoorbeeld. Ik voelde me niet op mijn plek. Dat lag niet zozeer aan Excelsior hoor, prima mensen. Ik heb dat ook bij de club aangegeven, het geld kunnen ze bij Excelsior dan beter aan een ander uitgeven dan aan mij."
Bij Cambuur had en heeft hij dat goede gevoel wel. En dus neemt Hemmen een stap terug naar de eerste divisie op de koop toe. ,,Als ik in de eerste divisie zou gaan voetballen, wist ik dat er maar één club is waar ik dat voor zou willen doen."
Die club is dus Cambuur. Daar waar hij weer lol in het spelletje wil hebben, zoals hij het zelf verwoordde. ,,Want plezier is het belangrijkste. De afgelopen tijd, in het buitenland en bij Excelsior, heb ik dat wel eens gemist. Dan ging ik voetbal echt als werk zien. Maar ik wil het plezier terug. Daarom ben ik blij met Cambuur en mijn terugkeer."
Zorgen over de fitheid hoeft niemand te hebben. De rugproblemen waar Hemmen in zijn Cambuurtijd veel mee kampte, zijn volgens hem voorbij. ,,Dat is in Zweden goed aangepakt en ik heb voluit kunnen trainen. Ook bij Excelsior. Wedstrijdfit ben ik, dus ik ben er klaar voor."
Als Hemmen net zo´n aandeel in het hernieuwde eerstedivisie-avontuur krijgt als in 2012-2013, kan het nog een leuke hereniging worden. Hij scoorde zeventien keer voor Cambuur. En welke ploeg werd in dat seizoen kampioen? Inderdaad.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties